NB I

Milan Perics bombája csak a szépítésre volt elég Diósgyőrben

A Diósgyőr Lippai góljával hamar megszerezte a vezetést a Kaposvár ellen, majd a második félidőben Arze növelte az előnyt, a góllövőlista vezetője már csak szépíteni tudott.

A DVTK győzelmével a negyedik helyre lépett fel - Fotó:dvtk.eu

„Igyekszünk mindig borsot törni az ellenfél orra alá, a Diósgyőr nagyon jó csapat, sajnos amikor én itt voltam, más világ volt” - mondta Sisa Tibor, a vendégek trénere a kezdő sípszó előtt.

„Széleken szeretnénk az ellenfél mögé kerülni, ez Pakson nem működött, támadásban nem voltunk hatékonyak. Luque játéka kulcsfontosságú, remélem, sikerül majd őt pótolni”- így Benczés Miklós, aki Sisa segítőjeként is dolgozott a DVTK-nál.

A hazaiaknál Rados eltiltás, Luque és Gal sérülés miatt nem állhatott Benczés Miklós rendelkezésére. A DVTK a Tisza-Carreno csatárkettőssel rohamozta a kaput, az elmúlt fordulóban kapuskodó Seydi és George csak a kispadon foglalt helyet. A kaposváriaknál Grumics és Bőle sérülése okozott gondot, Kulcsár Kornél csak csere volt, elől a góllövőlistát vezető Perics veszélyeztette a hazai kaput.

Az első lehetőség a 8. percben alakult ki, Tisza lépett ki a védők közül, de 12 méteres lövését Hajdúch védte bravúrral. A 11. percben azonban már megszerezte a vezetést a DVTK: Tisza Tibor ment el a jobb oldalon, középre adását Okuka fejelte rossz helyre, a játékszer épp Lippaihoz került, aki 11 méterről lőtt a bal alsóba (1-0). Öt perc múlva Safaric tekert kapura egy szabadrúgást 24 méterről, Farkas Balázs bravúrosan, lábbal hárított. A 21. percben Carreno 13 méteres lövését szintén lábbal védte Hajdúch. A félidő derekán Gohér végzett el szabadrúgást mintegy 20 méterről, lövése alig egy méterrel kerülte el a vendégek kapuját.

A DVTK uralta a játékot, a hazaiak támadtak többet, Sisa Tibor csapatának csak felvillanásai voltak. A 40. percben megduplázhatta volna előnyét a Diósgyőr: Gallardo indította a jobb oldalon Vadászt, aki becsúszva tette kapura a labdát, de Hajdúch hárított. Így is megérdemelt 1-0-s hazai előnnyel vonultak a csapatok a félidőre. A fordulás után is támadásban maradt a DVTK, az 53. percben Carreno passzolt Arzéhez, aki elvesztette, aztán visszaszerezte a labdát, és betört a tizehatoson belülre a bal oldalon, majd a kimozduló Hajdúch fölött okosan a kapuba emelt (2-0).

Már-már úgy tűnt, ezzel a góllal el is dől a találkozó, a de a vendégek gólgyárosa is megvillant: Milan Perics az Abdouraman által középre kifejelt labdát bivalyerősen 13 méterről a kapu közepébe lőtte (2-1). Bár egy gól volt csupán a csapatok között, a DVTK magabiztosan játszott, George beállításával pedig kifejezetten veszélyes támadásokat vezetett. A kameruni játékos többször is helyzetbe került, ám mindig egy csellel többet csinált a kelleténél. Serghei Alexeev a hosszabbításban még egyenlíthetett volna, de Farkas Balázs kifogta a ziccert, így nyert a Diósgyőr 2-1-re, amivel az OTP Bank Liga ötödik helyére jött fel.

OTP Bank Liga
9. forduló
DVTK-Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Gólszerző: Lippai (11.), Arze (53.) ill. Perics (66.)