NB I

Tisza Tibor duplájával a Diósgyőr legyőzte a Honvédot

A Diósgyőr 2-1-re győzött otthon a Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

A mérkőzés elején, a 3. percben vezetést szerzett a Honvéd, Ivancsics Gellért indította a bal oldalon Délczeg Gergelyt, aki éles szögből, 9 méterről lőtte ki a bal alsót (0-1). Bő húsz perccel később egyenlített a DVTK: jobb oldali szabadrúgást Luque legurított Tisza Tibornak, aki 10 méterről a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát (1-1). Az első félidő utolsó percében a vendégek két százszázalékos helyzetet hagytak kihasználatlanul, majd a szünet után szinte azonnal gólt kaptak.

Tisza lett a hazaiak nyerő embere, a második félidő elején Bacsa kiugratása után jobbról 12 méterről lőtt, a labda egy kispesti lábon megpattanva került a hálóba (2-1). Noha a a Diósgyőr veszélyes támadásokat vezetett, több gól nem született, Szentes Lázár irányításával ismét diadalmaskodott a DVTK.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Miskolc, 6500 néző, V: Bognár
gólszerzők: Tisza (24., 48.), illetve Délczeg (4.)
sárga lap: Rakovic (7.), Frizoni (12.), Vági (90.), illetve Hajdú (23.), Vécsei (76.), Debreceni (77.), Tchami (90.)
 
Diósgyőr: Rakaczki - Vági, Nagy T., Rakovic (Vadász a szünetben), Frizoni - Takács P. (Gohér 87.), Abdouraman - Bacsa, Sekour, Luque (Seydi 60.) - Tisza.
 
Honvéd: Kemenes - Lovric (Johnson 77.), Botis, Debreceni, Hajdú (Németh N. 75.) - Hidi - Horváth A., Ivancsics (Hadzic 65.), Vécsei, Tchami - Délczeg.