Divízió-I-es jégkorong-vb

Tartalékos szlovén csapat jön a felkészülési meccsre

  • VNA

Még zajlik a bajnoki döntő, így tartalékos csapattal érkezik a szlovén jégkorong válogatott a magyarok elleni felkészülési meccsekre.

A hazai rendezésű világbajnokságra készülő magyar jégkorong válogatott pénteken (Budapesten) és szombaton (Székesfehérváron) Szlovénia csapatával találkozik felkészülési mérkőzésen. A szlovén csapat is hasonló lépcsős módszerrel készül az „A”-csoportos világbajnokságra, mint a mieink a divízió-I-es vb-re, de ők még a felkészülés elején járnak. Mivel a szlovén bajnoki döntő jelenleg is tart, így a szövetségi kapitány, Matjaz Kopitar nem számolhat a Jesenice és a Ljubljana játékosaival (egyelőre előbbi csapat vezet a bajnoki döntőben 2-0-ra), ráadásul egyik legjobbjuk, a Los Angeles Kings sztárja, Anze Kopitar is megsérült, így nélküle érkeznek majd Magyarországra.

A szlovén válogatott keret már túl van egy március közepi bledi edzőtáboron, a most együtt dolgozó csapat azonban vélhetően még messze nem egyenértékű a vb-re utazó kerettel. A napokban a két Rodman testvér (Marcel és David) is csatlakozott a csapathoz, mivel klubcsapatuk, a Vienna Capitals kiesett az EBEL rájátszásában.

"Szerencsére ezúttal nem lesz nagy nyomás a csapaton, a tapasztalt játékosok és a fiatalok is nyugodtan játszhatnak Magyarország ellen. Szerintem mindenkinek jót fog tenni ez a két mérkőzés. Az összeállításunk egyelőre még eléggé hiányos, de a felkészülésünkbe jól illeszkedik ez a két találkozó" - mondta Matjaz Kopitar kapitány, aki abszolút nem volt elégedett a bajnoki döntőn látott színvonallal, hiszen szerinte bár két EBEL csapat játszik a fináléban, ez a játék minőségén nem látszik meg. A szlovén válogatott a jövő héten Kazahsztánt fogadja, majd pedig Franciaországba utazik további felkészülési mérkőzésre.

Szlovénia játékoskerete:

Kapusok: Robert Kristan (Medvescak, CRO), Andrej Hocevar (Pontebba, ITA), Ales Sila (Graz).

Hátvédek: Greg Kuznik (Villach, AUT), Ales Kranjc (Fehérvár), Andrej Tavzelj (Pontebba, ITA), Sabahudin Kovacevic (Alleghe, ITA), Jakob Milovanovic (Zilina, SVK), Luka Tosic (Briancon, FRA), Dejan Rakovic (Jesenice), Luka Scap (Liptovsky Mikulas, SVK).

Csatárok: Tomaz Razingar (Villach), Mitja Sivic (Briancon, FRA), Jaka Ankerst (Briancon, FRA), Marcel Rodman (Vienna Capitals, AUT), David Rodman (Vienna Capitals, AUT), Rok Leber (Lidingö, SWE), Miha Verlic (Opava, CZE), Ziga Pesut (Opava, CZE), Luka Basic (Olimpija Ljubljana), Ken Ograjensek (Olimpija Ljubljana), Saso Rajsar (Odense, DEN), Anze Florjancic (Olimpija Ljubljana).