MotoGP

Csütörtökön temetik Marco Simoncellit

  • MTI

A 24 esztendős olasz motoros a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet.

Simoncellitől a corianói színházban vehetnek végős búcsút a rajongók, barátokA pilóta holttestét szállító repülőgép kedden landolt Rómában. A fedélzeten tartózkodott a versenyző édesapja, Paolo Simoncelli, menyasszonya, Kate Fretti és egyik legjobb barátja, a MotoGP koronázatlan királya, Valentino Rossi.

Szerdán a család lakhelyén, Corianóban, a helyi színházban vehetnek végső búcsút a rajongók a sportembertől, a zártkörű temetés csütörtökön lesz.

A három éve a negyedliteresek között világbajnok Simoncelli a vasárnapi futam első körének vége előtt elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte érkező amerikai Colin Edwards és Rossi pedig képtelen volt elkerülni az ütközést, s nekihajtott. Utóbbi két motoros nem sérült meg súlyosan, Simoncellit azonban kritikus állapotban szállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez volt már a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

Simoncelli halálos balesete