Sífutás

Az egyik esélyes, Vibeke Skofterud kihagyja a Tour de Skit

  • VNA

Betegség miatt hagyja ki a szezon legrangosabb versenyét Vibeke Skofterud, aki az összetett dobogóra is esélyes lehetett volna.

Két norvég sífutó betegség miatt lépett vissza a csütörtökön az oberhofi prológgal kezdődő Tour de Ski sorozattól. Mivel idén sem világbajnokságot, sem pedig olimpiát nem rendeznek, így a sportág legrangosabb eseménye most kerül majd sorra, ahol tizenegy nap alatt összesen kilenc szakaszt teljesítenek a világ legjobb sífutói. „Szomorú, hogy Vibeke nem indulhat, hiszen remek szezonja volt eddig. Az orvosi csapatunk viszont egyértelműen jelezte, hogy nem támogatják az indulását, így nem volt más választásunk” - mondta a norvég női csapat edzője, Egil Kristiansen.

A férfiaknál ugyan az összetett versenyben nem sok esélye lenne Martin Johnsrud Sundbynak, de légúti betegsége miatt őt is „eltanácsolták” a komoly igénybevételt jelentő versenysorozattól. A Tour de Ski eddigi öt éves történetében - bármennyire is meglepő - norvég sífutó még sem a férfiaknál, sem pedig a hölgyeknél nem tudott győzni, idén viszont Marit Björgen és Petter Northug is abszolút favoritként kezdi meg a sorozatot.

A norvég sífutó válogatott kerete
Tour de Ski - 2011/12
Férfiak
Petter Northug
Sjur Røthe
Petter Eliassen
Eldar Rønning
Ola Vigen Hattestad
Niklas Dyrhaug
Kristian Tettli Rennemo
Nők
Marit Bjørgen
Therese Johaug
Marthe Kristoffersen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ingvild Flugstad Østberg
Heidi Weng
Kristin Størmer Steira