Botrány

Magyar úszók verekedtek össze az Eb után

  • VNA/Blikk

Botrányos esettel zárult az amúgy sportszakmailag igen sikeres szczecini rövidpályás úszó Európa-bajnokság, ahol a bankett után magyar versenyzők verekedtek össze.

A Blikk információi szerint a Jövő SC Európa-bajnoka, Verrasztó Dávid a szczecini rövid pályás kontinensviadal záró bankettjén - amelyet egy helyi szórakozóhelyen tartottak meg - talán többet ivott a kelleténél és megütötte válogatottbeli társát, a világbajnoki bronzérmes Gyurta Gergelyt. Nem valószínű, hogy az eredményeken vesztek össze, mert abban a tekintetben Verrasztónak volt több oka örömre, hiszen a lengyelországi viadalon ezüstérmes lett 400 méter vegyesen, Gyurtának viszont meg kellett elégednie a kilencedik helyezéssel 1500 gyorson. A felfokozott hangulatban Verrasztónak egy korábbi sérelem juthatott eszébe, nevezetesen az, hogy Gyurta gratuláló SMS-üzeneteket küldött az ő legújabb barátnőjének, a szintén válogatott Joó Sárának, aki a nyári belgrádi ifjúsági Európa-bajnokságon két számban is ezüstérmet szerzett.

Verrasztó Dávid megint balhéba keveredett

A magyar csapatból nem voltak túl sokan ezen az összejövetelen, de többen megpróbáltak közbelépni.
A Jövő SC egyik edzője, Virth Balázs sem úszta meg, Verrasztó őt is úgy orrba vágta, hogy eleredt a vére. Verrasztó annyira kikelt magából, hogy az ott lévő biztonsági őrök fékezték meg a dühöngő sportolót - mesélte a történtekről a neve elhallgatását kérő Blikk-informátor. Gyurta - a világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel (22) öccse - nem kívánt a bulvárújságnak megszólalni, Verrasztót pedig, aki a hét végén Atlantában az Egyesült Államok-Európa viadalon képviseli az öreg kontinenst, nem érték utol a lapnál.