NB I

Az Újpest nyert és megelőzte a Pápát

A lila-fehérek Lázár Bence góljával szereztek vezetést az első félidőben, majd a másodikban Quintero egyenlített, de két percre rá Ahjupera eldöntötte a találkozót.

Lázár Bence 10. bajnokiján 6. gólját szerezte - Fotó: ujpestfc.hu

Mindössze egy pont volt a Lombard Pápa előnye az Újpest előtt a Monicomp Liga tabelláján a kezdő sípszó előtt, így igazán kiélezett mérkőzésre lehetett számítani. Denis Rebrik eltiltása mellett még egy nagy hiányzója volt a vendégeknek, hiszen Véber György múlt fordulóbeli kiállítása miatt nem ülhetett le egykori csapata ellen a kispadra. Az Újpestnél a hosszabb ideje hiányzó Vermes, Kovács Dániel, Kiss Zoltán trió mellett Rubusra sem számíthatott Mészöly Géza vezetőedző. A lelátón helyet foglaló Véber György mellett nem sokkal Egervári Sándor szövetségi kapitány is megtekintette az összecsapást.

A hazaiaknál rutinos játékosok sora - Simek, Rajczi és Sitku – foglalt helyet a kispadon. A 2. percben rögtön Quintero ollózott 10 méterről kapura, Balajcza magabiztosan védeni tudott. Ezt követően a másik kapunál Marics is veszélyeztetett kétszer, de Balajcza magabiztos volt. Remek iramban kezdődött a találkozó, hol az egyik, hol a másik kapu előtt adódott helyzet szinte percenként. A 14. percben Balogh lövését fogta magabiztosan Szűcs, majd a másik oldalon Bárányos passzolt remekül Maricsnak, aki alig tévesztett.

Ezt követően Lázár készített le egy labdát Mitrovicsnak, aki állítgatás nélkül tüzelt, de Szűcs kapu fölé tolta a labdát. A 23. percben egy szöglet után Marics az öt és felesről fejelt, de Balajcza védeni tudott. A nagy tűzijátéknak hazai gól lett a vége, a 25. percben Lázár jobb oldali beadását a vendégek visszaadták neki, ő pedig ballal közelről a jobb alsó sarokba bombázott (1–0).

A Pápa természetesen nem adta fel, Gyömbér megpattanó lövését csak nagy bravúrral tudta hárítani Balajcza. Majd a gólszerző került ismét helyzetbe, de 6 méterről fölé bombázott.A félidő úgy maradt abba, ahogy kezdődött, Quintero-lehetőséggel. Ezúttal a légiós távoli lövése elment a kapu mellett. Így egygólos hazai előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A szünetben változtatás történt mind a két oldalon, a gólszerző Lázár helyett Balajti a pályán, Nagy Sándort pedig Heffler váltja a vendégeknél.

A második félidő elején eldönthette volna a találkozót a Pápa, Balajti vezette Szűcsre a labdát, ám ahelyett, hogy a mellette futó Ahjuperának passzolt volna, megpróbálta elhúzni a kapus mellett, ám erre nem volt helye, így ő elesett, a labda pedig kigurult az alapvonalon. A Pápa a második játékrészben jól láthatóan feljebb tolta a védekezését, megpróbálták beszorítani a vendéglátókat.

Ennek meg is lett az eredménye, negyedórával a vége előtt Quintero lőtt 25 méterről nagy erővel a bal felső sarokba, Balajcza erősen benne volt a találatban (1–1).

Az Újpest rögtön válaszolni tudott, Ahjupera birkózta be magát ziccerbe, majd Szűcs mellett a bal sarokba továbbított (2–1).

A Lombard jött előre becsülettel, de igazi nagy helyzetet nem tudott már kidolgozni, sőt Quinterót kiállította a játékvezető. Így a hazaiak megérdemelten nyertek 2-1-re, amivel megelőzték a tabellán a Pápát és a nyolcadik helyre ugrottak.



NB I 26. forduló

Újpest-Lombard Pápa 2-1 (1-0)

Gólszerző: Lázár (25. ), Ahjupera (77.) ill.   Quintero (75.)

 

Fotó: ujpestfc.hu