Edzőkérdés

Villas-Boas után kapkodnak Olaszországban

Sajtóértesülés szerint az Internazionale máris felvette a kapcsolatot André Villas-Boassal, a Chelsea vasárnap menesztett menedzserével. A portugál tréner a nyáron válthatja Milánóban Claudio Ranierit. Közben a Roma is bejelentkezett az edzőért.

A portugál edző a nyáron válthatja Ranierit. A Roma is bejelentkezett Villas-Boasért.

A goal.com nemzetközi hírportál egy Interhez közeli forrásra hivatkozva írta meg, hogy Massimo Moratti klubelnök első számú jelöltje a 34 éves Villas-Boas. A kék-feketék kiábrándítóan szerepelnek a szezonban, a Serie A-ban hét kör óta nyeretlenek, és a Bajnokok Ligájában is hátrányból várják a Marseille elleni nyolcaddöntő-visszavágót.

"Már megkezdődtek a tárgyalások Villas-Boas menedzsementje és az Inter között" - mondta az állítólagos forrás, hozzátéve, hogy a portugált két évre, évi hárommilliós fizetéssel "kínálta meg" Moratti. Villas-Boas júniusban érkezhet a San Siróba, ha idény közben kirúgják Ranierit, a tartalékok edzője, Andrea Stramaccioni fejezné be a szezont. Maga Ranieri egyébként nem számít a menesztésére. "Remélem, ameddig csak tudok, itt maradhatok. Azt hiszem az elnök elégedett velem, csak a munkámra koncentrálok" - fogalmazott a szakember.

Az Inter kispadjáért folytatott "versenyben" Pep Guardiola üthetné ki a nyeregből Villas-Boast, de Moratti szerint lehetetlenség a Barcelona főnökét megszerezni. Rajta kívül Laurent Blanc, a francia válogatott szövetségi kapitányának neve is felmerült, akinek szerződése az Eb végéig szól, de az elnök ragaszkodik a Chelsea-től kiebrudalt portugálhoz.

Nemcsak Milánóban, Rómában is érdeklődnek Villas-Boas iránt, állítólag a Roma sportigazgatója, Franco Baldini már találkozott is az edzővel - erre a lépésre reagálva állt elő szerződéstervezettel az Inter.