Német Kupa

Álomdöntő Berlinben: a Bayern is ott van a fináléban

A Német Kupa szerdai elődöntőjében sem a rendes játékidőben, sem pedig a hosszabbításban nem esett gól, így végül tizenegyesrúgásokkal dőlt el, hogy a Bayern München lesz a Borussia Dortmund ellenfele a májusi fináléban.

Ribéry és Dante végig nagyot küzdött egymással

Félelmetes formában várta a szerdai elődöntőt a Bayern München, hiszen a legutóbbi három tétmérkőzésén nem kevesebb, mint 20 (!) gólt szereztek a bajorok. Jupp Heynckes csapata a bajnokság januári találkozóján 3-1-es vereséget szenvedett Mönchengladbachban, így azért nem volt egyértelmű esélyese ennek a találkozónak.

Ettől függetlenül  - ahogy az elmúlt meccsein - ezúttal is elsöprő lendülettel kezdtek a müncheniek, a 6. percben Toni Kroos lövése a bal kapufáról pattant ki. Az első negyedóra végén Robben beadása után Gomez fejjel veszélyeztetett, de ter Stegen kapus nagyon vetődve hárította a próbálkozást. A 22. percben a Borussia is jelezte, hogy nem adja olcsón a bőrét: Marco Reus ziccerét Neuer védte nagy bravúrral. A játékrész középső része inkább a mezőnyjátékról, mint sem helyzetekről szólt, de a 40. percben aztán a találkozó addigi legnagyobb lehetősége maradt kihasználatlanul: Ribéry vágtázott el a bal oldalon, majd az alapvonalról kiválóan gurított vissza Robben elé, de a holland szélső hat méterről a kapu fölé belsőzött. Nem sokkal később Ribéry David Alabaát hoztat ziccerbe, de a hazaiak kapusa reflexei jól működtek, így bele tudott kapni a labdába. A 44. percben egy hazai sarokrúgás után Dante bólintott nem sokkal mellé, a félidő utolsó helyzetét kialakítva.

A fordulás után is fölényben maradt a Bayern München, de sem Robben, sem pedig Ribéry nem célzott pontosan az akciók végén. A hazaiak ugyan nem tudták huzamosabb ideig a kapujához szegezni a bajorokat, de ha nincs Neuer, akkor bizony már a rendes játékidőben eldőlhetett volna a továbbjutás - a német válogatott portás a 84. percben Reus ziccerénél tartotta meccsben csapatát.
Mivel 90 perc során egyik csapat sem talált a hálóba, következhetett a kétszer 15 perc ráadás, de ami sikerült a Borussia Dortmundnak - történetesen, hogy megússza a büntetőket - az nem jött össze a bajoroknak, így két óra küzdelem után következhettek a tizenegyesek.

Az idegek harcában a mérkőzésen remekül teljesítő Dante és Nordtveit is rontott, míg a Bayernből Alaba, Ribéry, Lahm és Kroos is betalált - így végül a bajorok jutottak be a május 12-én esedékes fináléba.