NB I

Kilenc emberrel szerzett pontot a Diósgyőr a Fradi otthonában

Az OTP Bank Liga  2. fordulójának vasárnapi játéknapján szakadó esőben, kettős emberhátrányban mentett pontot a Diósgyőr a Ferencváros otthonában. Liban Abdi korán megszerezte a vezetést, majd a DVTK a második félidő közepén egyenlített tíz emberrel. A mérkőzés hajrájában a kilenc emberre fogyatkozó vendégek állták a sarat az Üllői úton, a zöld-fehérek hiába támadták végig az utolsó félórát, meg kellett elégedniük az egy ponttal.

A Ferencváros korán megszerezte a vezetést a Diósgyőr ellen: Liban Abdi a 4. percben szép akció végén vette be Rados hálóját (1-0). Az első félidőben sok szabálytalanság tördelte a játékot, a zöld-fehérek játszottak fölényben, a DVTK alig-alig jutott el Ranilovic kapujáig. Az első félidő hajrájában a spanyol Gallardót a chilei játékvezető egy becsúszás után kiállította, így a vendégek emberhátrányba is kerültek. A hazaiak a mezőnyfölény ellenére nem tudták megduplázni előnyüket, így 1-0-ás eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Küzdelmes találkozó volt -
A második játékrészben egy kevésbé aktív Ferencvárost láthattunk - talán az Európa Liga-mérkőzések miatti pluszterhelés miatt - a házigazda az előny birtokában nem erőltette különösebben a támadásokat. A Fradi védelme hiába működött szinte hibátlanul, a 68. percben a vendégek egy szabadrúgásból egyenlítettek: a spanyol Luque mintegy 30 méterről remekül lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-1). Az egyenlítés után "észbe" kapott Prukner László csapata, de hiába szegezte saját kapuja elé a DVTK-t, a miskolciak hősiesen védekeztek. A vége előtt nem sokkal a bíró a diósgyőri Pált is piros lappal jutalmazta, de a maradék néhány percet már kilenc emberrel is "kibekkelte" az élvonal újonca.

A Ferencváros a kaposvári döntetlen után hazai pályán is csak egy pontot szerzett, Prukner László együttese ezúttal sem nyújtott meggyőző játékot. A Diósgyőr csapata viszont elmondhatja magáról, hogy két fordulót követően még veretlen a bajnokságban. A mérkőzésről készült szöveges tudósításunkat itt elolvashatod.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)
Albert Stadion, 6700 néző, V: Miguel Alvaro Garcia (chilei)
Ferencváros: Ranilovic - Fülöp N., Grúz, Otten, Balog Z.- Andrezinho (Somalia, 74.), Maróti (Józsi, 69.), Lisztes (Tóth B., 57.), Junior - Oláh, Abdi, Vezetőedző: Prukner László.
Diósgyőr: Rados - Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér - Gallardo, Abdouraman, Lippai, J. Luque (Dobos, 89.) - Menougong, Seydi, Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerző: Abdi (4.), illetve Luque (68.)
Sárga lap: Andrezinho (66.), illetve Abdouraman (28.), Gallardo (34.), Menougong (58.)
Piros lap: Gallardo (38.), Pál (84.)