La Liga

Meglepetés! Pintérék legyőzték a Real Madridot a Bernabéuban!

Óriási meglepetésre három ponttal térhet haza a Pintér Ádámot foglalkoztató Real Zaragoza a Real Madrid otthonából, a kiesés ellen küzdő kiscsapat 3-2-re legyőzte a királyiakat a Bernabéuban. Az idegesen, kapkodva játszó, és talán a BL-botrányokban felőrlődő Real nem tudott mit kezdeni Javier Aguirre harcos együttesével, és a Barcelonától szerdán elszenvedett 2-0 után újabb kínos vereségbe szaladt bele saját közönsége előtt.

Primiera División, 34. forduló:
Real Madrid-Real Zaragoza 2-3 (0-1)
Gólszerző: Sergio Ramos (62.), Benzema (85.), illetve Lafita (41., 77.), Gabi (54. - tizenegyesből). Kiállítva: Carvalho (86. - Real Madrid)

Meglepően visszafogottan játszott a Real Madrid az első játékrészben, a 18. percig kellett várni az első hazai kísérletre, ekkor Kaká lőtt távolról kevéssel a jobb sarok mellé. A Zaragozától Uche már a 2. percben megkínálta Casillast, aki lábbal védett. A lagymatag első 45 percben még a vendégek próbálkoztak aktívabban, érthetően, hiszen égető szükségek van minden pontra a kiesés elkerüléséhez. A 34. percben Lafita rontott nagy helyzetben, 10 méterről balról a kapu fölé tüzelt, a 41. percben viszont pontosan célzott a támadó: López indította Uchét, Casillas kirohant a kapujából, de a labda mellé rúgott...Uche elrontotta a lövést, Lafita viszont  balról, 11 méterről az üresen maradt hálóba passzolt (0-1). Meglepetésre vendégelőnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A Real Madrid pörgősebben kezdte a második félidőt, de egyenlítés helyett szégyenszemre újabb gólt kapott: az 54. percben Carvalho kaszálta el Uchét, Gabi nem hibázta el a megítélt büntetőt (0-2).

José Mourinho cselekedett, beküldte a kispadról Mesut Özilt, ami rögtön meglátszott az eredményen: a percben a német karmester ívelt a kapu elé egy bal oldali szögletből, Sergio Ramos 9 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-2).

Pintér Ádám a 65. percben állt be a megsérült Lanzaro helyére, és remekül helytállt a magyar védő a Bernabéuban.

A szépítés tehát megvolt a királyiaknak, és kis híján az egyenlítés is, Benzema a 69. percben a felső kapufát lőtte szét. Ezután viszont jött az újabb hidegzuhany a blancóknak: a 77. percben Uche indult meg egy kontrával, majd a középen üresen érkező Lafitának passzolt, aki a hálóba lőtt (1-3).

A Real másodszor is szépíteni tudott, a 85. percben Benzema hozta vissza a reményt, aki Higuaín mesteri passzát váltotta gólra, 10 méterről, jobbról lőtte ki a hosszú sarkot (2-3). Újabb gólt már nem kaptak a királyiak, a már menetrendszerű piros lapot viszont igen, Carvalho pontozódott ki második sárgájával.

A Zaragoza az utolsó csepp erejével küzdött a hosszabbításban, és sikerült kivédekezniük az újabb madridi gólt, a 95. percben épp Pintér kanalazta ki a labdát a gólvonalról. A Real Zaragoza hősiesen harcolva 3-2-re nyert a Bernabéuban a Real Madrid ellen, óriási meglepetés született a 34. forduló nyitómeccsén. A királyiakon talán segíthetett volna Cristiano Ronaldo, aki csak a lelátán ült, talán nem készültek fel kellően a Barcelona miatti BL-botrányok miatt, ezt használta ki Javier Aguirre együttese.