Videoton

Négy jelölt közül került ki José Gomes

Kovács Ferenc, a Videoton elnöke szerint nem gond, hogy az új trénernek, José Gomesnek nincs játékosmúltja, ő volt a legalkalmasabb jelölt.

José Gomes vezetheti a Videotont

Mint ismert, honfitársa váltja Paulo Sousát a Videoton csapatának kispadján. A fehérváriak a portugál szakember távozása után két héttel egyeztek meg utódjával, José Gomesszel, aki fiatal kora ellenére már húsz esztendeje dolgozik különböző minőségben együttesek szakmai stábjában. Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök tárgyalt vele először.

"Négy jelölttel beszélgettem, majd összegeztem tapasztalataimat a vezetők felé. Mindent összevetve, José Gomes volt számunkra a legideálisabb jelölt - mondta a Blikknek a Videotont edzőként 1985-ben UEFA-kupa döntőig vezető szakember. - Paulo Sousával hároméves tervet vázoltunk fel, legnagyobb sajnálatomra másfél esztendő után a munkakapcsolat megszakadt. Gomesre vár a feladat, hogy az általa elkezdett munkát folytassa. Az nem zavar, hogy nincs játékosmúltja, a Realt irányító José Mourinho is főleg szakvezetőként lett híres."

A tréner tegnapelőtt csatlakozott a piros-kékek Marbellán edzőtáborozó keretéhez. Nyárig biztosan megtartja Sousa segítőit, azaz a szakmai stábban nem várható további változás.

A gárda hétfőn edzőmeccset is játszott, a Marbellát verte 9-1-re.