Giro d'Italia 2011

Nem tudták megmenteni a hatalmasat bukó kerékpárost

A Giro d'Italia harmadik szakaszán hatalmasat bukó Wouter Weylandt életét nem tudták megmenteni a helyszínre érkezett orvosok.

Az olasz verseny harmadik, 173 km-es  szakaszán, a Passo del Bocco lejtőjén közel 100 km/órás sebességnél bukott óriásit a Leopard csapat belga kerekese,Wouter Weyland. A helyszínre érkező orvosok próbálták megmenteni az életét, de a sérülései olyan súlyosnak bizonyultak, hogy hiába a gyors közbeavatkozás, a belga versenyző elhunyt.

A belga kerékpárosra eszméletlenül feküdt az aszfalt közepén, orrából pedig ömlött a vér. A helyszínre érkező orvosok azonnal megkezdték az újraélesztést, de az érte küldött mentőhelikopterre nem tudták időben felhelyezni, mivel a gép csak néhány száz méterrel az esettől tudott landolni.

Weylandt 2004-ben debütált a Quick Step csapatnál, a tavalyi Girón pedig épp a harmadik szakaszt tudta megnyerni. A belga kerékpáros a La Gazetta dello Sport című olasz sportújság szerint az olasz verseny negyedik halálos áldozata.

A szakaszt egyébként Ángel Vicioso nyerte meg, David Millar futott be mögötte, aki átvette a vezetést összetettben, a szokásos eredményhirdetést azonban a tragikus baleset miatt nem tartották meg.

Nyugodjék békében!