Átigazolás

Az MU vezérigazgatója Milánóba repült Sneijderért

A goal.com nemzetközi futballportál értesülései szerint David Gill, a Manchester United vezérigazgatója kedden Milánóba repült, hogy véglegesítse Wesley Sneijder átigazolását az Internazionale vezetőivel. A Vörös Ördögök 40 millió eurót kínálnak a holland középpályásért.

Sneijder napokon belül a Manchester United játékosa lehet

A beszámoló szerint a United delegációját David Gill vezeti, a legmagasabb szintű Inter-vezetéssel tárgyalnak, és szerdán is Milánóban maradtak. Bár Marco Branca, az olaszok technikai igazgatója továbbra is makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy Sneijder nem eladó, ez valószínűleg a kék-feketék "stratégiájának része", hogy a lehető legmagasabb árat alkudják ki az angolokkal a játékmesterért. Ez 40 millió euró (35 millió font) lehet.

"A Manchester United igazgatói küldöttsége megérkezett Milánóba, és már tárgyalt az Internazionale vezetőivel - mondta egy bennfentes a goal.com-nak. - A jelek szerint a United mindenáron ragaszkodik Sneijderhez, és ha eleget tesznek az Inter követeléseinek, akkor létrejön az üzlet. Idő, rövid idő kérdése az egész. Az üzlet mindkét fél érdeke, nem hinném, hogy sokáig húznák a tárgyalásokat."

"Gasperini 3-4-3-mas felállást favorizál, amiben nincs helye Sneijdernek. Branca szavai csak marketinfogásnak tekinthetők. Sneijder egy világklasszis, az Inter pedig nem szeretné azt az érzetet kelteni, hogy el akarja vesztegetni egyik legjobbját" - tette hozzá a forrás.

A 27 éves futballista Brancához hasonlóan szintén arról beszélt az utóbbi hetekben tett nyilatkozataiban, hogy esze ágában sincs elhagynia Milánót, de minden bizonnyal ez is a taktika része, nem szeretné (idő előtt) a szurkolók haragját magára vonni. Az informátor szerint már így is veretes éremkollekcióját még tovább szeretné bővíteni Angliában, és nagy álma, hogy együtt dolgozzon Sir Alex Fergusonnal.

A vb-ezüstérmes irányító szerződése 2015-ig érvényes a Nerazzurriknál.