Premier League

Ferguson megvédte Wengert

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere megvédte kollégáját, Arsene Wengert, miután csapata megalázó, 8-2-es vereséget mért az Arsenalra a Premier League 3. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

a Manchester United menedzsere megvédte kollégáját

Sir Alex szerint Wengerre óriási nyomás nehezedik, amiért elengedte Cesc Fabregast a Barcelonához és Samir Nasrit a Manchester Cityhez, de a skót teljes mértékben megérti a franciát. "Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk. Amikor egy játékosnak már csak két év vagy még kevesebb van hátra a szerződéséből, akkor az sok problémát vet fel. Rá akarod venni, hogy írja alá az új szerződését, de lehet, hogy ő nem akarja, és ez utóbbi az utolsó évben elkerülhetetlen változásokat eredményez. Ilyenkor már van értelme a pénzt és az eladást választani. Én is erre kényszerültem. Cristiano (Ronaldo) mindenképpen a Real Madridban akart játszani."

Ferguson arról is beszélt, hogy szerinte a spekulációk Wenger távozásáról nevetségesek: "Őrült világban élünk, elég ha néhány meccset elveszítesz, és a kritikusok máris a fejed vennék. Most mindenki arról beszél, hogy Arsene elhagyja-e az Arsenalt. Ez nevetséges. Kivel pótolnák őt?"

"Nagy eredményeket ért az Arsenallal, korábban nem remélt szintre juttatta el a csapatot. Maradnia kell, az egyetlen, amire szüksége van, hogy befogja a fülét, és folytassa az elkezdett munkát."

"Meglepő volt ez a siker, mert az Arsenal ellen mindig nagyon nehéz összecsapásra készülsz - mondta a mérkőzésről a skót menedzser.  - Voltak problémáink a védekezésben, az Arsenal kettőnél több gólt is szerezhetett volna. Ez egy furcsa mérkőzés volt, még furcsább, nem várt eredménnyel...ami a legfontosabb, óriási erőt adhat a játékosoknak."

A menedzser kitért a mesterhármast szerző Wayne Rooneyra is: "Kivirágzott a támadóalakzat vezetői szerepében. Welbeck és Hernández még fiatal, Ashley nemrég csatlakozott hozzánk, de Wayne remekül fogja össze a csapatot."

A mérkőzés összefoglalója