Profi boksz

Pacquiao kritikával illette Mayweather győzelmét

  • profiboksz.hu

Megosztotta a közvéleményt Floyd Mayweather szombat éjszakai győzelme Victor Ortiz ellen, de a szakértők és a nagy rivális Manny Pacquiao szerint is szabályos volt a 34 éves öklöző tette.

A negyedik menetben Joe Cortez bíró intéssel büntette a szándékosan fejelő Ortizt, akit ezt követően Mayweather egy bal-jobb kombinációval kiütött. A 34 éves Mayweathernek ez volt a 42. profi mérkőzése, mérlege továbbra is százszázalékos.

A szakmát nem, a szurkolókat annál inkább megosztják a mérkőzésen történtek, Mayweather legnagyobb riválisa, a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao szerint sportszerűségből "levizsgázott" az amerikai. "Nagyon szegényes sportemberi magatartást tanúsított Mayweather, de az akciója nem volt szabálytalan." - mondta a súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott "Pac-Man".

A korábbi váltó-, és nagyváltósúlyú világbajnok Ricardo Mayorga elmondása szerint hasonlóan cselekedett volna ilyen helyzetben: "Ugyanazt tettem volna, amit Floyd. Szabályos volt, semmi mocsokságot nem követett el. Ez Ortiz hülyesége volt, leengedte a kesztyűit, aztán lecsapták. Nem kellett volna levenni a fedezékét."