Davis Kupa

Andy Murrayék ellen bizonyíthat a magyar teniszcsapat

  • MTI

Kellner Ádám remek játékkal, három sima szettben nyert vasárnap Szjarhej Betau ellen, ezzel a magyar férfi teniszválogatott 3-2-re győzött a vendég fehérorosz csapattal szemben a Gödöllőn rendezett Davis Kupa-találkozón, az euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Kellner Ádám örül, miután három sima szettben nyert Szjarhej Betau ellen, ezzel a magyar férfi teniszválogatott 3-2-re győzött a vendég fehérorosz csapattal szemben a gödöllői Kiskastély Tenisz Klub pályáján rendezett Davis Kupa-találkozón, az euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.Hornok Miklós DK-kapitány csapata a szeptember 16. és 18. között esedékes harmadik fordulóban az I. csoportba jutásért a britekkel játszik.

"A nagyon kemény és következetes csapatmunkának köszönhető a siker - mondta az MTI-nek Hornok Miklós. - Valamennyi játékosunk megállta a helyét."
  
A britek elleni mérkőzésre várhatóan Glasgow-ban, kemény pályán kerül sor. Amennyiben a világranglistán negyedik helyezett Andy Murray ismét vállalja a játékot - amint azt tette a luxemburgiakkal szembeni hétvégi siker alkalmával -, nehéz ütközet vár a Hornok-tanítványokra.

Davis Kupa
Euro-afrikai zóna II. csoport 2. forduló
Magyarország-Fehéroroszország 3-2 - továbbjutottak a magyarok
Kellner Ádám-Szjarhej Betau 6:2, 6:0, 6:2
Korábban:
Balázs Attila-Uladzimir Ignatyik 7:6, 6:3, 7:6
Szombaton:
Bardóczky Kornél, Fucsovics Márton-Uladzimir Ignatyik, Max Mirnyij 5:7, 7:6, 7:6, 1:6, 4:6
Pénteken:
Balázs Attila-Szjarhej Betau 6:2, 6:1, 7:5
Kellner Ádám-Uladzimir Ignatyik 6:7 (5-7), 4:6, 7:5, 6:1, 5:7