EURO 2012

Torres és Mata is meghívót kapott

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya behívta a Chelsea két légiósát, Fernando Torrest és Juan Matát a nyári Európa-bajnokságra készülő keretbe.

A friss BL-győztesek pénteken csatlakoznak a válogatott kerethez. A spanyolok szombaton Szerbiával mérkőznek meg barátságos meccsen. Del Bosque így 23 játékossal készül, a pénteki Király Kupa-döntőben érdekelt Barcelona és Athletic Bilbao futballistái később csatlakoznak, a végleges névsort május 27-én hirdeti ki a kapitány, ezután még két felkészülési találkozót játszik a Furia Roja (május 30, Dél-Korea, június 3., Kína).

A címvédő együttes az olaszokkal, az írekkel és a horvátokkal szerepel egy négyesben a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

A spanyol keret:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), David De Gea (Manchester United)
Hátvédek: Raúl Albiol (Real Madrid), Jordi Alba (Valencia), Alvaro Arbeloa (Real Madrid) Alvaro Domínguez (Atlético Madrid) Nacho Monreal (Málaga) Sergio Ramos (Real Madrid) Juanfran Torres (Atlético Madrid)
Középpályások: Isco Alarcon (Málaga), Xabi Alonso (Real Madrid), Santi Cazorla (Málaga)
Benat (Real Betis), Javi García (Benfica), Bruno Soriano (Villarreal) David Silva (Manchester City), Jesús Navas (Sevilla), Juan Mata (Chelsea)
Csatárok: Adrián López (Atlético Madrid) Alvaro Negredo (Sevilla) Roberto Soldado (Valencia), Fernando Torres (Chelsea)