Premier League

A City fordított és legyőzte a Chelsea-t

A Manchester City tovább folytatta kiváló sorozatát, sorozatban huszadik hazai bajnoki mérkőzését is megnyerte, az áldozat ezúttal a Chelsea volt a Premier League 29. fordulójában. Bár Gary Cahill góljával a Kékek ráijesztettek a bajnokaspiránsra, Roberto Mancini együttese újítani tudott, és Agüero valamint Nasri góljával otthon tartotta a három pontot. Carlos Tévez visszatért, a győztes találat előtt ő adta a gólpasszt.

A Manchester City 0-1-ről fordítva 2-1-ert. Carlos Tévez visszatért, a győztes találat előtt előtt ő adta a gólpasszt.

A City próbálta magához ragadta a kezdeményezést, az 5. percben Silva lőtt 14 méterről a kapu fölé, a másik oldalon Mata válaszolt. A 9. percben Nasri szerezhetett volna szépségdíjas gólt, a francia 15 méterről a jobb kapufát találta el. Roberto Di Matteo a 20. percben cserére kényszerült, Braniszlav Ivanovics sérült meg. A folytatásban Nasri távolról bombázott, nem sokkal ment fölé, majd Balotelli Lampard labaeladása után ziccerben a jobb alsó mellé gurított.

Roberto Mancini merészet lépett a szünetben, Mario Balotelli helyére Gareth Barryt dobta be. Továbbra is a City volt fölényben, Nasri bal oldali csavarását Cech a felső lécre tenyerelte. Egy szerencsés góllal mégis a vendégek kerültek előnybe, szöglet után Barrytől Cahillhez került a labda, a védő kapáslövése mindkét Tourén megpattant, így becsapta Joe Hartot is és a hálóba hullott (0-1).

A 66. percben Nigel De Jong lesétált a pályáról, érkezett Carlos Tévez, a csatárt igen vegyesen fogadta az Etihad Stadion közönsége. Gäel Clichy balról tornáztatta meg Cechet, a 77. percben Essien kezezése nyomán büntetőhöz jutott a hazai csapat, Agüero a jobb alsóba helyezett, Cech a másik irányba vetődött (1-1).

A City mozgósította erőit a hátralévő szűk negyedórára, és a mérkőzés legjobbja, Samir Nasri a 85. percben győztes gólt szerzett: Carlos Tévez fantasztikus passzát a bal alsóba emelte (2-1).

A Manchester City a három ponttal közelebb lopózott a Unitedhez, és továbbra is százszázalékos hazai környezetben, immár 2011. február 27. óta. A Chelsea ellenben elszenvedte elő vereségét Roberto Di Matteóval.

A Tottenham kínjai tovább fokozódtak, a Stoke Cameron Jerome góljával sokáig nyerésre állt a White hart Lane-en, de Rafael van der Vaart a hosszabbításban egyenlített. Harry Redknapp együttese négy meccse nyeretlen, az elhullajtott pontok a bronzérembe, vagy akár a BL-indulásba kerülhetnek.

Premier League, 29. forduló:
 
Manchester City-Chelsea 2-1 (0-0)
gól: Agüero (78., 11-esből), Nasri (85.), illetve Cahill (60.)
 
Tottenham Hotspur-Stoke City 1-1 (0-0)
g: van der Vaart (90+2.), illetve Jerome (75.)
 
Everton-Arsenal 0-1 (0-1)
g: Vermaelen (8.)
 
Queens Park Rangers-FC Liverpool 3-2 (0-0)
g: Derry (77.), Cisse (86.), Mackie (90.) illetve Coates (54.), Kuyt (72.)
 
Kedden:
Blackburn Rovers-Sunderland 2-0 (0-0)
g: Hoilett (59.), Yakubu (86.)
 
Vasárnap:
Newcastle United-Norwich City 1-0 (1-0)
g: Cisse (11.)
 
Wolverhampton Wanderers-Manchester United 0-5 (0-3)
g: Evans (21.), Valencia (43.), Welbeck (45.), Hernandez (56., 61.)
kiállítva: Zubar (Wolverhampton, 39.)
 
Szombaton:
Fulham-Swansea City 0-3 (0-1)
g: Sigurdsson (36., 66.), Allen (78.)
 
Wigan Athletic-West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
g: McArthur (54.), illetve Scharner (65.)