Kézilabda

Iker Romero is a Bundesligába igazolt

  • VNA

Újabb világsztárral bővült a német bajnokság, a Barcelona átlövője, Iker Romero ugyanis a nyártól a Füchse Berlin együttesében játszik.

A spnyol válogatott játékosa, Iker Romero a Svédország elleni bronzmérkőzésen lő kapura a 2011-es férfi kézilabda-világbajnokságon
A spanyol válogatott világbajnok (2005) és olimpiai bronzérmes (2008) játékosával, Iker Romeróval erősítette meg keretét a német Bundesligában szereplő Füchse Berlin együttese. A február óta zajló tárgyalások végül most vezettek el az aláírásig és a hivatalos váltásig. A 30 esztendős balátlövő három éves megállapodást kötött a németekkel, amely majd csak nyáron lép életbe, így a 196 centiméter magas Romero addig is a Barcelonában játszik (a hétvégén éppen az MKB Veszprém ellen). A Füchse Berlin jelenleg a negyedik helyen áll a Bundesligában, így elképzelhető, hogy a nagyratörő terveket szövő klub már jövőre is kiléphet az európai kupaporondra. A berlini klub nem titkolt szándéka ugyanis az, hogy a legutóbbi hat bajnokságot megnyerő Kiel, valamint a stabil BL-résztvevőnek számító Hamburg és a Löwen által uralt ligában igazi nagycsapattá váljon.

"Spanyolországban már mindent megnyertem, amit lehetett, új kihívásokra vágytam, ezért igazolok Németországba. A Bundesligát a világ legerősebb bajnokságának tartom, ahol játékosként minden héten igazi nagycsapatok ellen léphetek pályára. Nagyon szimpatikusak számomra a Füchse Berlin jövőbeli tervei, ezt az edzővel, Dagur Sigurdsonnal való személyes beszélgetésem csak tovább erősítette" - indokolta végső döntését Romero, aki spanyolországi pályafutása alatt játszott a Valladolid, a Ciudad Real, az Ademar León és a Barcelona színeiben, utóbbival - Nagy László társaként - 2005-ben a Bajnokok Ligája serlegét is elhódította.