Bundesliga

Völlerék legkésőbb a szezon végén elköszönnek az edzőtől Leverkusenben?

Sajtóhírek szerint a Bayer Leverkusen vezetősége a következő szezonban már nem Robin Duttot szeretné a csapat kispadján látni, mivel elégedetlenek az eredményekkel.

A Leverkusen megalázó, összesítésben 10-2-es vereséget szenvedett a Barcelonától a Bajnokok Ligájában, de a klub vezetőit elsősorban a bajnoki eredmények bosszantják. A Gyógyszergyáriak a Bayern München legyőzése után sorozatban három bajnokit buktak el - igaz, egyik sem volt könnyű, a Wolfsburg, a Mönchengladbach és a Schalke voltak az ellenfelek -, így 7 fordulóval a szezon vége előtt 11 pontra vannak a BL-selejtezőt érő negyedik helytől.

Robin Dutt, a Bayer Leverkusen vezetőedzője nyilatkozik csapata Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt 2011-ben.

Robin Dutt vezetőedzőről már az ősz folyamán felröppentek olyan hírek, hogy nincs túl nagy tekintélye a játékosai előtt, és a hírek szerint a Schalke elleni szombati vereség után a vezetők is válságértekezletet tartottak, amin eldöntötték, hogy a szakembernek legkésőbb a szezon végén mennie kell. Ha azonban tovább romlana a helyezet, esetleg a kiesőjelölt Freiburgot nem sikerülne legyőzni a következő körben, Rudi Völler sportigazgató és Wolfgang Holzhäuser ügyvezető igazgató hamarabb is elköszönhetnek Duttól.

Utóbbi egyébként nyilvánosan is hangot adott elégedetlenségét, de csak annyit mondott, "karakteresebb csapatot szeretnék látni."