Kosárlabda

Ez lesz az utolsó olimpiám - Mike Krzyzewski

  • VNA

Londonban vezeti utoljára az amerikai férfi kosárlabda válogatottat Mike Krzyzewski, aki Peking után címvédésre készül Kobe Bryantékkel.

Mike Krzyzewski, az amerikai kosárlabda-válogatott szakvezetője

Londonra ismét a korábbi sikeredző, Mike Krzyzewski irányításával készül az amerikai férfi kosárlabda-válogatott. A többek között Kobe Bryanttel és LeBron Jamesszel felálló csapat a 2008-as pekingi olimpiához hasonlóan most is toronymagas esélyes. A csapat sikerének esélyét növeli, hogy a tengerentúlon (nem utolsósorban a Duke Egyetemmel szerzett négy NCAA bajnoki címe miatt) az egyik legelismertebb edzőnek számító Krzyzewski vezeti, aki négy éve is sikerre vitte őket. Az amerikaik számára kimondhatatlan vezetékneve miatt csak "Coach K" néven ismert szakember a mostanra legendássá vált barcelonai Dream Team mellett is dolgozott már, akkor segédedzőként is szerzett egy aranyérmet az 1992-es játékokon.

A szakember a balul sikerült (Amerikában a kosárlabdában kudarcnak számító bronzéremmel véget ért) athéni olimpia után vette át a csapat irányítását, azóta pedig 49 győzelem mellett csupán egyetlen vereséget szenvedett el csapatával. A 2010-es törökországi világbajnokságot az amerikaiak veretlenül nyerték meg. Krzyzewski saját bevallása szerint elfáradt az utóbbi évek feladataiban, így a londoni lesz az utolsó olimpiája, ahol szakvezetőként a kispadra ül.