Átigazolás

Van Persie ügynökével tárgyalnak a Juventus vezetői

Olasz sajtóhírek szerint az olasz bajnok Juventus általános igazgatója és sportigazgatója az Arsenal csapatkapitánya, Robin van Persie menedzserével tárgyalnak hétfőn a csatár átigazolásáról.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Juventus lemond van Persie megszerzéséről, mert nagyon drágának tartják, ráadásul nehezen megszerezhetőnek, hiszen az Arsenal nem akarja őt elengedni, ha pedig mégis, akkor rengeteg lenne a kérője. Ehhez képest most állítólag harmadszor ül le a tárgyalóasztalhoz Giuseppe Marotta, a torinóiak általános igazgatója és Fabio Paratici sportigazgató a játékos ügynökével.

Robin van Persie az Arsenal mérkőzésén a Premier League-ben 2011-ben.

A menedzser olasz sajtóinformációk szerint Roberto Mancinivel, a Manchester City szakvezetőjével is tárgyal majd, de van Persie állítólag szívesebben igazolna a Juventushoz, mint a friss angol bajnokhoz, mert Torinóban köré építenék a támadószekciót, míg Manchesterben egy lenne a maréknyi rendelkezésre álló klasszis csatár közül. Más kérdés, hogy annyi pénzt az olaszok biztosan nem tudnak kínálni a játékosért, mint a City arab tulajdonosa, ez pedig könnyen eldöntheti a kérdést az Arsenal vezetőinél.

A Juventus ugyan aktívan tárgyal a holland támadó megszerzéséről, de tartalékként továbbra is képben van náluk Gonzalo Higuaín, Luis Suárez, Edin Dzeko, Carlos Tévez és a fiatal brazil Leandro Damiao.