Angol válogatott

John Terry visszakaphatja a kapitányi szalagot

John Terry visszakaphajta csapatkapitányi megbízatását az angol labdarúgó-válogatottnál. A Chelsea középhátvédjétől tavalyi magánéleti botránya után vették el a karszalagot, de Fabio Capello szövetségi kapitány fontolgatja Terry reaktiválását.

John Terry és David Beckham

Az angol Daily Mail beszámolója szerint Capello már egyeztetett Terry ügyében a szövetséggel. David Bernstein, az FA elnöke az olasz szakemberre bízta a döntést.

Terryről 2010 januárjában derült ki, hogy elszerette korábbi csapattársa, Wayne Bridge barátnőjét, Vanessa Perroncelt, aki teherbe is esett tőle, de közösen az abortusz mellett döntöttek. A botrány miatt Fabio Capello elvette a válogatottbeli karszalagot Terrytől, Wayne Bridge pedig lemondta az angol nemzeti tizenegyben való szereplést.

A csapatkapitányi poszt körül kialakult huzavona heves viták tárgya volt Angliában, csapatában, a Chelsea-ban nem élt hasonló szankcióval Carlo Ancelotti. A Háromoroszlánosoknál a tisztet Rio Ferdinand örökölte meg, de a Manchester United bekkje sorozatos sérülései miatt mindössze négyszer viselte a szalagot, végül Steven Gerrard lett az állandó kapitány, de a Liverpool ikonja is egyre többször kényszerül betegszabadságra, helyettese Frank Lampard lett (a januári, Dánia elleni barátságos találkozón lecserélése után Gareth Barry kapta meg a szalagot).

Capello most úgy véli, egy év száműzetés elég volt Terrynek, az olasz tréner a hírek szerint nem bízik Gerrard vezetői képességeiben.

Az angol válogatott március 26-án lép pályára legközelebb, Wales ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Cardiffban már John Terry vezetheti ki a gyepre a válogatottat.