Edzőváltás

Hughes elhagyja a Fulhamet, de tagadja, hogy a Villáért

Mark Hughes, a Fulham menedzsere bejelentette a lemondását, de tagadja, hogy igazak lennének a médiában napok óta keringő hírek, miszerint a Gerard Houllier romló egészségi állapota miatt új edzőt kereső Aston Villához menne. Számunkra talán izgalmasabb kérdés lehet, hogy ez a fejlemény befolyásolhatja-e valamilyen módon Gera Zoltán karrierjét, aki azért nem hosszabbította meg szerződését a Fulhamnél, mert a walesi menedzser szinte egyáltalán nem adott neki játéklehetőséget.

Mark Hughes a Fulham menedzsereként 2010-ben

"Remélem, hogy a szurkolók és a klubbal kapcsolatban állók megértik, hogy tovább szeretnék lépni, hogy tovább mélyíthessem a tapasztalataimat" - szól Mark Hughes lemondó nyilatkozatának első mondata, ami alapján egyenesen arra következtethetnénk, hogy már pontosan tudja, hol dolgozik a jövőben.

Ehhez képest meglepő a folytatás: "Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy tisztázzam: sem én, sem a képviselőm nem lépett kapcsolatba másik klubbal, és egyikünket sem keresett meg másik klub. Ezt a döntésemet külső befolyás nélkül hoztam meg."

A két idézett kijelentés ugyan ütni látszik egymást, de higgyünk a menedzsernek, hiszen az is elképzelhető, hogy voltak olyan dolgok, amiket nem látott biztosítottnak a Fulhamnél - például a jövő évi EL-indulás kapcsán -, és ezért vette a kalapját.

Mindenesetre érdekesebb lehet számunkra, hogy vajon Gera Zoltánt a szakvezető lemondása befolyásolhatja-e, elképzelhetővé válik-e ennek köszönhetően, hogy mégis a Fulhamnél folytatja a karrierjét. Ha egyáltalán a válogatott csapatkapitánya nem írt még alá máshová, és áll ez a lehetőség...