Botrány

Magyarország helyett Honduras szerepel Biros Péterék oklevelén

  • hatharom.hu-MTI

Kellemetlen meglepetés érte a magyar vízilabda válogatott valamennyi tagját, mikor kézhez kapta a sanghaji világbajnokságon elért negyedik helyért járó oklevelet.

A Kínában megrendezett vízilabda-vb-n ugyan sokáig bizakodhattunk egy éremben, ám végül Kemény Dénes csapata - ha hajszállal is - de lemaradt a dobogóról. A negyedik helyezettek jutalma ez esetben "csak" egy oklevél volt, amit a FINA elnökének aláírásával egyenként meg is kaptak pólósaink. A probléma csupán ott van, hogy a játékosok neve alatt Magyarország helyett Honduras neve szerepel (!). Azé a Hondurasé, amely még soha nem szerepelt vízilabda-világbajnokságon.

Nyilvánvalóan ez egy "adminisztrációs" hiba, melyet természetesen a FINA sűrű bocsánatkérések közepette hamarosan korrigálni fog, de azért elgondolkoztató, hogy a vízilabda sportág legsikeresebb nemzetével ilyesmi előfordulhat. Vajon ez a magyar sportdiplomácia újabb kicsúfolása?  A választ nem tudjuk, csak sejtjük...

Mindenesetre Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke finoman szólva sem volt boldog a hír hallatán.

"Ez felháborító! - reagált az MVLSZ vezetője az MTI megkeresésére. - Tiltakozni fogunk a FINA-nál, méghozzá rögvest! Az a minimum, hogy bocsánatot kérnek..."

Az oklevélről készült fényképet a vlv.hu oldal tette közzé.

A 4. helyért járó díszes oklevél