Atlétika

Asafa Powell a Puskás Stadionban fut júliusban

  • MTI

Júliusban Budapesten fut Asafa Powell, a 100 m-es síkfutás korábbi világcsúcstartója - írta hétfői számában a Nemzeti Sport.

A lap szerint Alfonz Juck nemzetközileg elismert versenyrendező, menedzser és statisztikus internetes csevegőoldalán írta meg, hogy a jamaicai sztár pályára lép a magyar fővárosban, s ez minden bizonnyal a július 30-án sorra kerülő Gyulai István atlétikai emlékversenyre vonatkozik.
   
Spiriev Attila, a viadal sportigazgatója az MTI érdeklődésére annyit mondott, hogy szerdán, sajtótájékoztató keretében informálják a közvéleményt.
   
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2006-ban elhunyt főtitkárának, az Universiade-győztes atlétának, kiváló sportriporternek emléket állító viadalra korábban elfogadta a meghívást a világ jelenlegi legjobb női 400-asa, az amerikai Sanya Richards-Ross, a kétszeres diszkoszvető olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna, valamint két kiváló sprinter, a jamaicai stafétával ötkarikás és világbajnok Michael Frater és az amerikai vágtaváltóval kétszeres vb-első Darvis Patton is, továbbá a többszörös paralimipiai bajnok, művégtagokkal versenyző dél-afrikai Oscar Pistorius. Női 100 m gáton elindul a világbajnoki címvédő jamaicai Brigitte Foster Hylton, továbbá a rendezők számítanak az ugyancsak vb-győztes kanadai Perdita Felicienre és ír Derval O'Rourke-ra is.