Válogatott

Totális futballt ígér a bolgárok kapitánya

  • MTI

Totális futballt ígér a magyarok elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésre Luboslav Penev, a bolgár válogatott új szövetségi kapitánya.

Luboslav Penev, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya

A 45 éves szakember, aki a német Lothar Matthäust váltotta a kispadon a rosszul sikerült Eb-selejtezősorozatot követően, sokkal több mozgást és agresszívebb játékot szeretne csapatától, mint az korábban tapasztalható volt. "Azt várom a játékosoktól, hogy többet fussanak, hogy minden egyes labdáért megküzdjenek, és nyomást gyakoroljanak az ellenfélre" - mondta Penev, aki pénteki sajtótájékoztatóján azt is kifejtette, hogy az együttesében mindenkinek kell támadnia és védekeznie is, mert ő a totális futballban hisz.

Penev, aki az előző szezonban bajnoki címre vezette a Liteksz Lovecs gárdáját, kijelentette, senki ne várjon azonnali eredményeket, de ő biztos a hosszú távú sikerben. "Természetesen idő kell, hogy a csapatot meggyőzzem arról, hogy az általam vallott futballfilozófia a helyes út a válogatott számára. A magyarországi meccsen pozitív eredményt szeretnénk elérni, ez pedig nem jelenthet mást, mint győzelmet" - mondta Penev.

A szakvezető játékosként 62-szer öltötte magára a címeres mezt, s olyan spanyol klubokban játszott, mint a Valencia, a Compostela, a Celta Vigo vagy az Atlético Madrid, utóbbit 44 meccsen szerzett 32 góljával bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette 1996-ban. A Primera Divisiónban több mint 140-szer volt eredményes. Bulgária az ősszel rajtoló világbajnoki selejtezősorozatban Olaszországgal, Dániával, Csehországgal, Örményországgal és Máltával került egy csoportba.     A Magyarország-Bulgária találkozó jövő szerdán 18 órától Győrben lesz.