Sapa Fehérvár

A mentalitás, az akarat és a játék lenyűgöző - Ocskay

A Sapa Fehérvár AV 19 ügyvezetője elismerte, 95 milliós adósságot görgetnek maguk előtt.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató több mint elégedett azzal, hogy a csapat a harmadik helyen zárta az osztrák liga alapszakaszát, és az Olimpija Ljubljana elleni negyeddöntőre készül.

"Bár eléggé régóta dolgozom a sportban, így aztán tudom, hogy vigyázni kell a nagy szavakkal, most mégsem akarok másképpen fogalmazni: a mentalitás, az akarat és maga a játék is lenyűgöző volt. Hozzáteszem: mindebben elévülhetetlenek a kanadai mester, Kevin Primeau érdemei. A tréner remek pszichiáter, nagyszerű szakvezető és kiváló ember is. A jövőre nézve rendkívül reménykeltő, hogy a szerződésünk egészen a jövő év tavaszáig él vele."

A klubvezető elismerte, a csapatnak komoly tartozásai vannak.

"Egészen pontosan kilencvenötmillió forint mínuszban vagyunk. Azt a terhet nyögjük, amelyet a két éve beindított akadémiánkkal vettünk a vállunkra. A társaságiadó-kedvezményt nyújtó jogszabálynak köszönhetően tavaly ősz óta már nincs kiadásunk az utánpótlás-nevelő műhellyel, de a tizenhat hónap alatt elköltött pénzeket képtelenek voltunk kitermelni egyetlen szezon alatt. Ezzel együtt a játékosok mindig időben hozzájutottak a fizetésükhöz, és van remény arra is, hogy az évad végére legföljebb tizenöt-húszmillió forinttal tartozzunk a hitelezőinknek" - mondta Ocskay a nol.hu-nak.