Karrier

Úgy tűnik, el fogom hagyni a Werdert - Tim Wiese

A brémai együttes kapusának szerződése 2012 nyarán lejár, és egyelőre úgy tűnik, a klub nem tudja azt meghosszabbítani, mivel szűkebbre kell venniük a költségvetésüket az elmúlt szezonban elért gyenge eredmények miatt.

A Werder híveinek szinte egész tavasszal amiatt kellett izgulniuk, hogy csapatunk benn tud-e maradni a Bundesliga első osztályában. Ez végül sikerült, de természetesen a 13. hely semmilyen nemzetközi szereplésre nem jogosítja fel a klubot az előttünk álló idényben, ez pedig érzékenyen érinti a klubkasszát. Klaus Allofs ügyvezető igazgató bejelentése szerint ideiglenesen leállítják az esetleges tárgyalásokat a játékosok szerződéshosszabbításáról.

Tim Wiese veti le a mezét a Werder Bremen egyik mérkőzésén, amelyen piros lapot kapott 2011 tavaszán

Emiatt könnyen lehet, hogy a klubnak több kulcsjátékosától is meg kell majd válnia. Közülük a kapus, Tim Wiese beszélt először a távozási szándékáról.

"Úgy tűnik, hogy legkésőbb jövőre elhagyom a Werdert. Szerettem volna maradni, de a klubnak sajnos nincs pénze arra, hogy meghosszabbítsa a szerződésemet" - mondta a háromszoros válogatott hálóőr, aki arról is beszélt, hogy akár már most eligazolna, ha lenne olyan klub, amely megvásárolná.

Wiese a Fortuna Kölnben kezdte a felnőtt pályafutását, majd három kaiserslauterni év után 2005-ben igazolt Brémába. A zöld-fehér klubbal Német Kupát, Német Szuperkupát és Ligakupát nyert, valamint innen került be a válogatottba, amelynek harmadik számú kapusaként 2010-ben, Dél-Afrikában világbajnoki bronzérmet szerzett.