Angol Ligakupa

Gerrard a kiesés szélére sodorta a Man.Cityt

Az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a Liverpool Steven Gerrard tizenegyesgóljának köszönhetően 1-0-ra legyőzte a Manchester City-t.

Gerrard újra vezére volt a Poolnak
Alig néhány nappal ezelőtt a két csapat ugyanebben a felállásban találkozott egymással, az akkori bajnoki találkozón Roberto Mancini csapata meglehetősen könnyedén győzte le 3-0-ra a Vörösöket.

Persze minden találkozó más, és ez most saját bőrén tapasztalhatta meg a listavezető, amely David Silva nélkül igen halovány támadójátékot produkált ezen az estén.

A Liverpoolban a kezdőcsapatban kapott helyet a sérülése után egyre inkább erősödő Steven Gerrard, akinek vezérletével a vendégek valósággal neki estek a hazaiaknak. Ha nem Joe Hart áll a kapuba, akkor feltehetőleg már az első tíz perc után hátrányba került volna csapata, de az angol portás bravúrjaival  meccsben tartotta csapatát. A 13. percben már azonban ő is tehetetlennek bizonyult, a Savic szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Gerrard hűvös profizmussal értékesítette.


Az első félidő vége felé megsérült Balotelli helyére Mancini beküldte Samir Nasrit, de a támadójáték valamelyeset csak a második játékrészben javult fel - elsősorban Agüero révén. Az olasz szakember hiába küldte pályára a remek rúgótechnikájú Kolarovot és Edin Dzekót is, ezen a napon nem volt átütő erő a City játékában. A Liverpool fegyelmezett védekezésének köszönhetően tehát előnnyel várhatja a  visszavágót, melyet a az Anfield Roadon rendeznek majd két hét múlva.

Angol Ligakupa
elődöntő, 1. mérkőzés
Manchester City - Liverpool 0-1 (0-1)
gól: Gerrard (13., 11-esből)