NBA

Durva baki a Miami Heraldban - az újság gratulált a Heat bajnoki címéhez

  • VNA

Ilyen nincs és mégis van - a Miami Herald hirdetésben gratulált a Heat bajnoki győzelméhez, pedig a Dallas az NBA bajnoka.

Gratuláltak a Heat-nek, pedig a Dallas az NBA 2011-es bajnokaKapitális hibát követett el a Miami Herald című újság, amelynek hétfői számában egy majdnem egész oldalas hirdetés jelent meg, amely gratulál a Miami Heat bajnoki címéhez. A Macy’s áruház vélhetően előre elkészített, a bajnoki cím ünnepléséhez használható ajándéktárgyakat reklámozó hirdetése a hétfői lapszám 11D oldalán jelent meg. A szerkesztők hibáját tetézi, hogy éppen ezen a lapon jelent meg a tudósítás arról, hogy a Dallas Mavericks megnyerte Miamiban a hatodik meccset, így 4-2-es összesítéssel története első bajnoki címét szerezte meg.

A sajtóhiba rámutat arra, hogy nem volt összhang a sportrovat munkatársai és a hirdetési osztály között, ami azért is furcsa, mert egy esetleges vasárnapi Heat siker sem jelentette volna Dwayne Wade és csapata számára a bajnoki címet, abban az esetben ugyanis hetedik, mindent eldöntő mérkőzésre került volna sor. A lap hétfőn egy rövid közleményben kért elnézést az olvasóktól a Miami Herald honlapján: „Sajnáljuk a hibát és elnézést kérünk a kellemetlenségekért.”

„Nem akartunk ülni és várni a hetedik meccsig, hogy eldőljön, mi legyen a hirdetéssel - mondta Elissa Vanaver, az újság HR-igazgatója, aki gyártási hibának nevezte az esetet. "A hirdetés már a rendszerben volt arra az esetre, ha a Heat megnyeri a címet. Elnézést kérünk az olvasóktól és a hirdetőktől a hiba miatt. Nem tudom, mi mást mondhatnék.”

Hát ez egy olyan eset, amit kimagyarázni nem nagyon lehet, pironkodó ábrázattal le kell nyelni a dolgot. Más kérdés, hogy ezáltal Magyarországon is téma lett az újság, ami amúgy nem túl gyakran fordul elő...