Vízilabda BL

A Szeged legyőzte a címvédőt, méghozzá idegenben

Egy góllal vendégként is nyerni tudott a Szeged a Partizan Beograddal szemben a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának főtáblás összecsapásán, a C csoport nyitófordulójában.

A nézőterén félezer hazai drukkert felvonultató Banjica uszodában a tavasszal Final Fourt nyert, ennél fogva a 2011/12-es sorozatnak címvédőként nekivágó Partizan kezdett hatékonyabban: két ízben is vezetett, de a Szeged mindkétszer válaszolni tudott (2-2). Sőt a második nyolc percben már a Tisza-partiaknál volt az előny (2-4), s a félidőre maradt a kéttalálatnyi különbség (3-5).

Magyar szempontból annál rosszabbul folytatódott a meccs a harmadik negyedben, merthogy igen gyorsan 5-5-re módosult az állás, sőt 6-5-tel a vezetést is visszavette a hazai gárda, amely aztán 7-5-tel a tarsolyában vághatott neki a záró játékrésznek. Ebben a Szegednek először szépítenie sikerült, majd később egyenlítenie is, amikor Török Béla büntetőgóljával lett 7-7. Kevesebb, mint két perccel a vége előtt aztán légiós segédlettel, Kayes és Younger révén 9-7-re már a csongrádiak álltak jobban, s bár egyszer még betalált a szerb alakulat (8-9), a Szeged győztesen térhet haza Belgrádból, ami akkor is nagy szó, ha a Partizan meggyengült több kulcsjátékosa nyári távozásával.

Korábban az ugyanebbe a négyesbe sorsolt másik két magyar együttes egymás elleni meccsén az Eger hazai medencében kapott ki három góllal a Vasastól.

 

Bajnokok Ligája C-csoport
1. forduló
Partizan Beograd (szerb) – Szeged-Beton VE 8-9 (2-2, 1-3, 4-0, 1-4)
a magyar gólok szerzői: Török, Kayes 2-2, Somogyi, Kunac, Kiss Cs., Bálint, Younger 1-1