NB I

A helyzeteit kihagyó ZTE csak egy pontot szerzett a Haladás ellen

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Zalaegerszeg a legnagyobb helyzeteket is elhibázta a Haladás ellen, így meg kellett elégednie az 1-1-es döntetlennel.

Óriási csata volt a pályán

A Zalaegerszegnek az utolsó szalmaszál volt a nyugati rangadó, ahol mindenképpen a három pontért szállt versenybe Prukner László csapata a Haladás ellen. A hazaiaknál Pavicsevics csak a kispadon kapott helyet, ám így is a vendégek cseresora tűnt erősebbnek: Korolovszky, Kulcsár, Sipos és Kenesei sem kapott helyet a kezdőcsapatban. A 13. percben Halmosi 18 méteres szabadrúgást ballal a jobb felső sarokba csavart (0-1.) Kis híján meg is duplázta előnyét a Haladás: Radó óriási helyzetben a bal kapufa mellé pörgetett. Nem sokkal később ismét a fiatal vasi játékos próbálkozott, ám Jahic védeni tudott.

A félidő második felében magához tért a ZTE: Szakály ment el a bal oldalon, majd félerősen a kapura lőtt, a labdába még 7 méterre a kaputól beletette a fejét Balázs, így a kapu bal oldalában kötött ki (1-1). A 38. percben Ganugrava lövésével a vezetést is megszerezhették volna a a zalaiak, de a labda a kapufáról kipattant. Az első játékrész hajrájában még Panikvar is betalálhatott volna, ám maradt a döntetlen.

A második félidő piros lapokkal indult, előbb Bogunovics, majd Rajos kapta meg második sárga lapját. Ezt követően is a zalaiak játszottak fölényben, de a legnagyobb helyzeteket sem sikerült gólra váltaniuk. A 68. percben Pavicsevics fejesét védte órási bravúrral Rózsa. A maradék időben már hiába nyomott a ZTE, nem sikerült gólt szereznie, sőt Kocsárdit is kiállították. Összességében a zalaiak jobban megérdemelték volna a győzelmet.

OTP Bank Liga
20. forduló
ZTE FC-Haladás Sopron Bank 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 6082 néző, v.: Vad II.
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Ge. (Brkic, 83.), Hidvégi (Pavicevic, 66.) - Máté, Szakály, Ganugrava, Panikvar - Polareczki (Nicorec, 60.), Balázs
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi - Rajos, Iszlai, Nagy D. (Sipos, a szünetben), Búrány (Kenesei, 74.) - Radó, Oross (Korolovszky, 91.)
gólszerzők: Balázs (35.), illetve Halmosi (13.)
kiállítva: Bogunovic (50.), Kocsárdi (90.), illetve Rajos (52.)
sárga lap: Bogunovic (12., 50.), Kocsárdi (71., 90.), Máté (90.), illetve Tóth P. (2.), Rajos (9., 52.), Oross (51.), Iszlai (90.)