NB I

Kétgólos hátrányból állt fel a Haladás a Győr otthonában

Az edzőváltás óta veretlen, a tabellán 7. Győri ETO fogadta a 11. Szombathelyi Haladást az NB I 24. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A találkozónak pikáns színezetet adott, hogy a hazaiak trénere, Csertői Aurél még a Haladás trénereként kezdte a bajnokságot, ám azóta már a Győrt irányítja. A sok helyzetet, nagy küzdelmet hozó pörgős mérkőzésen a Haladás kezdett jobban, az első félidőben végig a szombathelyiek irányítottak, de a második játékrészben két gyors gólt szerzett az ETO. Ezzel korántsem volt vége, Aczél Zoltán együttese a hajrára rendezte sorait, és kiegyenlített.

NB I, 24. forduló:
Győri ETO FC-Szombathelyi Haladás 2-2 (0-0)
Győr, 3500 néző, v.: Veizer
Gólszerző: Aleksidze (55., 58.), illetve Kenesei (81.), Tóth P. (91.)
Sárga lap: Völgyi (40.), illetve Tóth P. (11.), Rózsa (92.)

Győr: Stevanovic (Radosavljevic, 63.) - Babic, Djordjevic (Stanisic, 77.), Fehér, Völgyi - Pilibaitis - Dudás, Kiss M., Dinjar - Koltai, Aleksidze (Bouguerra, 82.)

Haladás: Rózsa - Schimmer (Nagy G., 15.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Halmosi, Molnár B., Simon Á., Sipos (Irhás, 62.) - Kenesei, Fodrek (Sluka, 62.)

Kifejezetten támadó szellemben, nagy lövőkedvvel kezdte a mérkőzést a Haladás, már a 2. percben veszélyes helyzetet dolgoztak ki, Kenesei fejelhetett volna tisztán, de nem találta el a labdát. A vendégek nagyon aktívak voltak, a győri védőknek bőven akadt dolguk. A hazai csapat a 7. percben indított kontrát, Aleksidze átadása után Dudás csavart kapura, de a védők szögletre mentettek.

A 13. percben Dinjar próbálkozott távolról, de fölé ment kísérlete, egy perccel később Kenesei gurított a jobb sarok mellé. A 18. percben Stevanovic fogta Kenesei löketét, és egyből indított, a másik kapu előtt Dudás pöckölte el a labdát kevéssel a kapu bal alsó sarka mellett is.

A félidő derekén a középpályára helyeződött át a játék, csökkentek a kapu előtti helyzetek, de erről a Haladás tehetett kevésbé, a Győr meglepően visszafogottan játszott, és leginkább kontrákra épített hazai pályán, a Haladás bátor játékkal, a széleket is kihasználva támadott, de gólt sem egyik, sem másik taktika sem hozott az első félidőben. A labdabirtoklást tekintve kiegyenlített volt az első 45 perc (49%-51%), az ETO ötből egyszer, a Hali hatból kétszer találta el a kaput.

A második felvonásra mindkét edző csere nélkül küldte ki csapatát, és Csertői Aurél együttese próbálta magához ragadni az irányítást, sikerrel: a 48. percben Aleksidze még jóval a kapu fölé durrantott, hét perccel később Koltai indítását balról, éles szögből vágta be Rózsa keze-lába között a grúz középpályás (1-0).

Három perccel később már kettővel ment az ETO: Dudás lőtt kapura 25 méterről, a védők közül kilépő Aleksidze fejelt a labdába 8 méterről (2-0).

A két gyorsan kapott gól után Aczél Zoltán azonnal újított, kettős cserével próbálta frissíteni csapatát, míg Csertői Aurélnak kapusát kellett lehozni, Stevanovic nem tudta folytatni a találkozót.

A szombathelyiek a 69. percre tértek magukhoz, ekkor Kenesei ívelt középre balról egy szabadrúgást, Guzmics a ketrec mellé fejelt.

A 73. percben a győriek már a harmadik találatnak örülhettek volna, de egy eladott labda után a ziccerbe került Koltai lesen állva rúgta be a labdát a hálóba, érvénytelenítették.

A 78. percben Dinjar csavart be messziről egy szabadrúgást a jobb felső sarokra, Rózsának nyújtózkodni kellett hozzá.

A 80. percben Aleksidze került közel a klasszikus mesterhármashoz: egy gyors kontra végén a bal oldalról kevéssel a bal sarok mellé lőtt. Nem sokkal ezután szépített a Haladás: a mezőny egyik legjobbja, Kenesei jobbról egy szép csel után 15 méterről tüzelt a hosszú sarokba (2-1).

A hajrára felpörgött az amúgy sem langyos mérkőzés, és a Győr nem tudta kihúzni a végéig: a hosszabbítás első percében egy felívelt labdát Tóth Péter a bal oldalon a kapus fölött bólintott a hálóba (2-2).

Csertői Aurél továbbra is veretlen Győrben, de itt egy szinte megnyert meccset engedett ki a kezéből együttese. Az első félidőben tetszetősen futballozó Haladást nem törte meg a bekapott két gól, és a hajrában egalizáltak. Ősszel 1-3-mas, most 0-2-es hátrányból állt fel az ETO ellen a szombathelyi alakulat - Csertői akkor még az ellenfél kispadján ült - és mentett pontot.

A Győr maradt a 7., a Szombathely egy helyet előrelépve a 10. a tabellán.