Férfi kézilabda NB I

Örülök a győzelemnek, de nem reális a különbség - Mocsai Lajos

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntőjének első mérkőzésén a címvédő MKB Veszprém 33-22-es győzelmet aratott hazai pályán a Pick-Szeged csapata felett. A bakonyiak meglepően nagyarányú győzelme Mocsai Lajost és Császár Gábort is meglepte, míg Skaliczki László a sok kihagyott helyzetet okolja a vereségért.

MKB Veszprém - Pick-Szeged 33-22
Nyilatkozatok
Mocsai Lajos, az MKB vezetőedzője: – Sajnálom, hogy Iváncsik Tamás és Ilyés nem lehetett velünk. Nagyon céltudatosan készültünk a mai meccsre. Úgy gondolom, hogy dinamikában, a játék gyorsaságában, kreativitásban is felülmúltuk az ellenfelet. Nem mi döntöttünk a kétmeccses finálé mellett, így azonban hatványozottan megnőtt az első meccs jelentősége. Nagyon örülök a győzelemnek, de véleményem szerint nem reális eredmény született. Gratulálok a csapatomnak, amely nagyon tisztességesen helytállt. Kifejezetten örülök annak, hogy magyar játékvezetők dirigálták a meccset. A Szeged fantasztikus közönséggel, sajátos hangulatú csarnokkal rendelkezik. Megpróbálunk ott is tisztességesen helytállni.
 
Császár Gábor, az MKB irányítója: – Nagy feszültség volt bennünk. Mindenki tartott ettől a meccstől a Magyar Kupa-döntő után. A tizenegy gólos különbséget túlzásnak tartom. Örülök annak, hogy a remek közönségünket meg tudtuk örvendeztetni egy ilyen sikerrel. Várjuk a visszavágót, az a célunk, hogy Szegeden is nyerjünk.
 
Skaliczki László, a Pick-Szeged vezetőedzője: - Figyelmen kívül hagytuk, hogy volt közösnségünk. Ezt nem szabadott volna megtenni. Nagyon kevés elképzelésünk valósult meg. Főként átlövésből voltunk gyengék, de több ziccert is hibáztunk. A védekezésünk nem volt kellően feszes. Nem tudtuk olvasni a játékot, csak futottunk az eredmény után. Kapusaink magukra maradtak, ezért összeomlottunk. Mindenkinek próbáltam lehetőséget adni.Ekkora nyomást ennyi emberrel nem bírtunk el. Abban bízunk, hogy a következő meccs egy új fejezet lesz, s méltó módon búcsúzhatunk a hazai közönségünktől. Remélem, hogy ezt a fiúk is így gondolják.
 
Vadkerti Attila, a Pick-Szeged csapatkapitánya: – Gratulálok a Veszprémnek. Úgy gondolom, hogy a jobban teljesítő csapat győzött ma. Egyáltalán nem volt meg az a harcosság, amely eddig jellemzett bennünket. Mindent megteszünk azért, hogy legyen harmadik meccs.