Fa-kupa

10 emberrel szenvedte ki a győzelmet az Arsenal

Minden volt az Arsenal Huddersfield Town elleni győzelme a FA-kupa 4. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén, csak sima nem. A papírforma alapján az lehetett volna, Nicklas Brendtner egymagas tucatnyiszor is bevehette volna a harmadosztályú kiscsapat hálóját, de a 21. perc kivételével sorra elpuskázta helyzeteit, a továbbjutáshoz a cserepadról beszálló Cesc Fabregas beállása kellett. Kádár Tamást izomsérülés miatt nem nevezték a Huddersfield keretébe.

A továbbjutást eldöntő Fabregas-büntető

Bendtnernek a győzelemben, és ha a végeredmény nem így alakul, a meglepetésben is vaskos szerepe volt, lehetett volna. A dán támadó a 21. percben bekotorta a labdát Ian Bennett hálójába, de előtte és utána is helyzetek sorát hagyta ki. Ez majdnem megbosszulta magát, ugyanis a Huddersfield nem ijedt meg az Emirates oroszlánbarlangjában, egyre-másra dolgozták ki a helyzeteket, ráadásul Squillaci is kiállíttatta magát az első félidő végén - Jack Hunt egy az egyben mehetett volna a kapura, a feltartásáért jogosan villant a piros. A hosszú idő után visszatérő Almunia állta a sarat a hazai kapuban, de lógott a levegőben az egyenlítés, majd a 66. percben jött is: Kilbane szögletét Alan Lee fejelte a hálóba a lemaradó Diaby mellől.

Kellett az erősítés az Arsenalban, jött is a cserepadról Cesc Fabregas. A végeredmény így is már-már döntetlen lehetett volna, de a hajrában a Bendtner lerántásáért járó tizenegyest értékesítette a csapatkapitány, ezzel továbbjutottak az Ágyúsok.

FA-kupa, 4. forduló:
Arsenal-Huddersfield Town (III.) 2-1 (1-0)
Gólszerző: Bendtner (21.), Fabregas (86. - tizenegyesből), illetve Alan Lee (66.). Kiállítva: Squillaci (42., Arsenal).