EURO 2012

Roy Hodgson Rio Ferdinand lelkébe gázolt

A Manchester United rutinos belső védője azután fakadt ki saját Twitter-oldalán, hogy Gary Cahill kidőlését követően az angolok szövetségi kapitánya a liverpooli Martin Kelly-t hívta be a nemzeti csapatba.

Az angol válogatott keretének kihirdetése előtt a legnagyobb vitákat a belső védők személye jelentette, miután John Terry és Rio Ferdinand kibékíthetetlen ellentétekbe ütközött.

Ferdinand nem érti Hodgson

Mint ismert, a Chelsea kapitánya állítólag rasszista megjegyzésekkel illette Anton Ferdinandot, Rio Ferdinand öccsét, ami után a Vörös Ördögök játékosa nem volt hajlandó szóba állni válogatottbeli csapattársával. Az angol szövetség vizsgálatot indított Terry ellen, majd Fabio Capello - akkori - szövetségi kapitányt utasította, hogy vegye el a játékostól a nemzeti együttes csapatkapitányi pozícióját. Mint ismert, ezek után az olasz szakember lemondott posztjáról.

Az utódjául kinevezett Roy Hodgson amolyan "salamoni döntést" hozva a pillanatnyilag jobb formában lévő John Terry-t hívta meg az Eb-re készülő keretbe, a 31 éves centerhalf mellett pedig Gary Cahillnek szavazott bizalmat.

Az angolok elfogadták a mester döntését, lévén, hogy a két említett játékos Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a szezon végén, Ferdinand pedig a szakértők egyöntetű véleménye szerint is már nem képes azt a színvonalat képviselni, mint tette azt közel egy évtizeden keresztül.

A történetnek itt vége is lehetne, ám a szombati, Belgium elleni felkészülési találkozó 17. percében Gary Cahill nekiszaladt Joe Hart kapusnak, ami után fájó arccal rogyott térdre. Az orvosi vizsgálatokat követően megállapították, hogy a 26 éves bekknek két helyen is eltörött az állkapocscsontja, így Frank Lampardhoz és Gareth Barryhez hasonlóan neki is az utolsó napokban kellett búcsút intenie az Európa-bajnoki szereplésnek.

Az FA hivatalos bejelentése után Roy Hodsgon nem tétlenkedhetett sokáig és Cahill helyére behívta a válogatottba a liverpooli Martin Kelly-t. Na, ez verte ki a biztosítékot Rio Ferdinandnal...

A 22 éves Kelly mindössze 12 angol bajnokin lépett pályára az idei szezonban, így futballszakmai szempontokból valóban vitatható a szövetségi kapitány döntése, lévén, hogy Ferdinand a Manchester United alapembere, nem mellesleg a válogatottban már 81 alkalommal is bizonyított szemben Kelly egyetlen fellépésével szemben.

"Mi az oka????" - tette fel a költői kérdést a 33 éves hátvéd saját Twitter-oldalán, amely egyértelműen Hodgson részére volt címezve.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!