Dereceni úszó Eb

Cseh László zseniális, a 200 pillangót is behúzta

Imponáló magabiztossággal nyerte meg a férfi 200 méteres pillangóúszást Cseh László, aki Európa idei legjobb idejével előzte meg az addigi ranglistavezető Biczó Bencét.

A győztes Cseh László ünnepel a medencében, miután megnyerte a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét a 31. úszó Európa-bajnokságon, a Debreceni Sportuszodában. MTI Fotó: Illyés Tibor

Magyar szempontból a csütörtöki döntők közül a 200 méteres férfi pillangóúszás tartogatta a legtöbb izgalmat, hiszen az Európa-bajnok Cseh László csapott össze az európai ranglistavezető Biczó Bencével.

50 méter után Cseh fordult elsőnek, Biczó a negyedikként, majd a második hossz után a fiatal titán már a harmadik helyen volt. Az utolsó hosszra Cseh László több mint egy másodperces előnnyel fordult, és világklasszishoz méltóan magabiztosan őrizte is előnyét a célig. A második helyért Biczó nagy versenyben volt a görög riválissal, de végül jobban bírta a hajrát, így kettős magyar sikert született a számban.

A 26 éves Cseh az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb magyar úszója lett, ez volt ugyanis a tizedik aranyérme, s ezzel megelőzte az 1996-ban visszavonult, kilencszeres Eb-győztes Egerszegi Krisztinát.

"A végére eldobtam a vasmacskát, a karom nagyon elfáradt, és alig vártam már, hogy vége legyen a számnak - mondta a Debrecenben második aranyát megszerző Cseh. - Megpróbáltam a magam iramával törődni, nagyon jól ment az úszás, de ennél még jobb időt szerettem volna úszni."

"Abszolút elégedett vagyok, 19 évesen Európa-bajnoki ezüstérmes lettem, nincs mit kifogásolnom - nyilatkozta az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó. - Rosszabb időt úsztam a döntőben, mint az elődöntőben, ezt még ki kell elemeznem; a végén éreztem, hogy kezdek feljönni, talán előbb kellett volna megindítani a hajrát, igazából nem mertem megkockáztatni, de szerintem bírtam volna. Jól esett az úszás, de elfáradtam, kiúsztam magam."

Debreceni úszó Eb
200 m férfi pillangó
1. CSEH LÁSZLÓ 1:54.95 perc
2. BICZÓ BENCE 1:55.85
3. Joannisz Drimonakosz (Görögország) 1:56.48

 

 

 

 

 

Debreceni úszó Eb
Éremtáblázat
Helyezés Ország Aranyérem Ezüstérem Bronzérem
1. Magyarország 6 5 5
2. Németország 5 4 1
3. Olaszország 3 3 3
4. Franciaország 2 3 1
5. Svédország 2 2 0
6. Spanyolország 1 0 2
  Görögország 1 0 2
  Izrael 1 0 2
9. Nagy-Britania 0 2 0
10. Észtország 0 1 0
  Ukrajna 0 1 0