NFL

A Vikings kirúgta Donovan McNabb-et

  • VNA

Gyorsan megvált Donovan McNabb-től a Minnesota Vikings, amely irányítója visszafogottabb statisztikái miatt (is) gyengén szerepel idén.

A Minnesota Vikings együttese azonnali hatállyal menesztette a csapat irányítóját, Donovan McNabb-et. A 34 esztendős veterán quarterback a szezon előtt érkezett a Washingtontól a csapathoz, de nem tudott igazán meggyőző teljesítményt nyújtani. Az első hat találkozón elszenvedett négy vereség után a csapatban elveszítette a kezdő irányító szerepkörét, amelyet az újonc Christian Ponder vett át tőle. „Mindketten azon a véleményen voltunk, hogy az a legjobb döntés, ha mostantól külön utakon megyünk majd” - mondta a csapat edzője, Leslie Frazier.

A Vikings az NFC északi csoportjának utolsó helyén áll jelenleg két győzelemmel és kilenc vereséggel, így az idei szezonban már semmiképpen sem kerülhet be a rájátszásba. McNabb most játszik 13. NFL szezonjában, amelyben azonban csupán négy touch-downt érő átadás szerepel a statisztikájában. Ennek ellenére azonban vélhetően nem sokáig marad majd csapat nélkül, hiszen az ESPN információi szerint a Dallas Cowboys és a Chicago Bears is érdeklődik iránta. „Évekig remek játékosa volt a ligának, de egyelőre nem akarok belemenni spekulációkba” - hárította el a McNabb-re vonatkozó kérdést Lovie Smith, a Bears főedzője, aki Jay Cutler ujjsérülése miatt átmeneti megoldást kereshet az irányító posztján.