Férfi kézilabda BL

Három gólt kell a Veszprémnek ledolgoznia hazai pályán a León ellen

Gólzáporos első félidő és kőkemény második játékrész után 31-28-as vereséget szenvedett az Ademar León otthonában az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Kőkemény védekezéssel kezdett mindkét csapat, így bár gyorsan megszerezte az első gólt a León, még a hatodik percben is 1-1 volt az állás. A hazaiak az első perctől kezdve látványosan a - hivatalosan - 127 kilós beállósukra, Rafael Baenára játszottak, a veszprémiek azonban jól koncentrálták az erőteljes játékos köré a védekezésüket.

Sajnos támadásban a mieink kezdtek hamarabb hibázgatni, és néhány gyors lerohanás után két-három gólos előnyt szereztek a spanyolok, amit - főleg a szélsőik góljainak köszönhetően - tartani is tudtak. A 17. percben a támadásban harcosan játszó és remekül lövő Császár, Ilyés és Vujin találatainak köszönhetően 11-9 volt az állás.

Császár Gábor küzd az MKB Veszprém-Atlético Madrid mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában 2012-ben.

Első emberhátrányunkat sikerült megnyerni egy góllal, így egy-két gólon mozgott a különbség. Védekezésben azonban nehezen fogtuk meg a balátlövő Robledót, aki átlövéseivel és a beállóknak küldött bejátszásaival is villogott. Mocsai Lajos a 25. percben, 17-14-es állásnál kért időt, és azt kérte játékosaitól, hogy a sziporkázó kilencessel hamarabb ütközzenek, illetve azt emelte ki, hogy a jó védekezésen múlik a meccs sorsa.

A vezetőedző szavai után Pérez szándékos láb miatti két perce és az emberhátrány megint felpörgette a Veszprémet, amely labdaszerzések után gyorsan egyenlíteni tudott. (17-17)

Sőt, Isidiro Martínez időkérése után Vujin remek átlövésével a vezetést is sikerült átvenni. Az előnyt ugyan nem sikerült megtartani, de a rendkívül sok gólt hozót első játékrész végén így is döntetlenre állt a két együttes. (19-19)

A második félidőben Fazekas állt az MKB kapujába, és rögtön sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint Alilovic, ahogy a másik oldalon a már az első félidőben beálló Alamo is többet védett, mint a kezdőkapus, Losert. Mezőnyben ismét hatékonyabbá vált a magyar bajnok védekezése, miközben Császár Gábor tarthatatlan volt, minden szögből és pozícióból gólokat lődözött. Ebben segítségére volt egy páros kiállítás - a mieink részéről Sulicot ültették le -, aminek köszönhetően öt az öt ellen játszott a két együttes.

Az irányító remeklésének is köszönhetően bő tíz perc alatt 25-21-es előnybe került, így Isidoro Martínez időt kért. Ez után Császárra már jobban figyeltek a hazaiak, akik Stranovksy találataival két gólt gyorsan ledolgoztak a hátrányukból, majd némi gólszünet után Krivoslikov is betalált a másik szélről. (24-25)

Jócskán visszaesett a gólok száma, a mieinknek például a következőt csak az ellenfél egyenlítése után sikerült megszerezni, és láthatóan megakadt a támadójáték, emiatt Mocsai Lajos 27-26-os hazai vezetésnél időt kért. A nyitott védekezés ellen bevethető figurákkal igyekezett segíteni csapatát a mester.

Kevés sikert hozott az időkérés, igaz, a védekezés továbbra is rendben volt, így az utolsó öt perc 28-26-nál kezdődött, ráadásul Terzic befutása után végre újabb gólt írhattunk fel a mieink oldalára. Az átlövő egy hazai gól után megint eredményes volt, majd három perccel a vége előtt Ilyéssel együtt "összecsomagolta" Robledót, amiért a magyar játékos piros lapot kapott.

Ezzel egy percig kettős emberhátrányban volt a Veszprém, ráadásul az utolsó pillanatokban Sulic is megkapta harmadik két percét egy teljesen felesleges pofon miatt. Ebben az időszakban már csak a León volt eredményes, amely így 31-28-ra nyerte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonását.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém 31-28 (19-19)
gól: M. Stranovsky 9/5, Krivocslikov 5, Robledo 5, Ruesga 4, Ferrer 3, Borges 2, Andreu 2, Cutura 1, illetve Császár 10, Vujin 5, Iváncsik G. 4, Perez 3, Sulic 2, Terzic 2, Ilyés 1, Vilovski 1
A visszavágót március 25-én, 18 órától rendezik Veszprémben.