NB I

A Videoton fegyelmi eljárást kezdeményez a DVSC ellen

A négy forduló után százszázalékos és listavezető Debrecen a címvédő Videotont fogadja az NB I 5. fordulójának vasárnapi rangadóján. A mérkőzésre a fehérváriak drágábban és késve kapták meg a vendégjegyeket, ezért a szurkolók védelme érdekében a klub fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Labdarúgó Szövetségnél - írja a vidi.hu

Tassy Márk ügyvezető dr. Retteghy Istvánhoz, az MLSZ fegyelmi bizottságának elnökéhez címzett levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"Tisztelt Elnök Úr!

A ”FEHÉRVÁR F.C.” Sportszolgáltató és Kereskedelmi Kft. (székhely: 8000 Székesfehérvár, Csíkvári u. 10., a továbbiakban: Társaság) képviseletében Tassy Márk ügyvezető az alábbiakban részletezettek szerint fegyelmi eljárás megindítását kezdeményezem.

Az OTP Bank Liga soron következő fordulójában 2011. augusztus 14. napján kerül sor a DVSC – Videoton FC NBI osztályú férfi, felnőtt, nagypályás labdarúgó mérkőzésre.

A fenti mérkőzést megelőzően a DVSC Futball Szervező Zrt. képviseletében Szilágyi Sándor cégvezető akként tájékoztatta Társaságunkat, hogy 700 db 1.200.-Ft-os V szektoros jegy áll Klubunk rendelkezésére, amelyet tértivevényes postai küldeményként juttatnak el részünkre. Ennek megfelelően a jegyek – 1.200.-Ft-os áron – meghirdetésre kerültek Klubunk hivatalos weboldalán. A DVSC-től származó tájékoztatás ellenére azonban a megküldött belépőjegyek 2011. augusztus 9-ei kézhezvételekor megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy azokon 2.000.-Ft-os jegyár került feltüntetésre. Megkeresésünkre a jegyár változásának okáról Szilágyi Sándor akként tájékozta Társaságunkat, hogy korábbiakban elírás történt, a valós jegyár az, amely a megküldött jegyeken is szerepel, és ők ezt tekintik az elszámolás alapjának is. (A vonatkozó elektronikus levelezést 1. szám alatt mellékletként csatolom.)

A fent írtak miatt kénytelenek voltunk a meghirdetett jegyárakat utólagosan módosítani, ezzel is kellemetlenséget okozva a szurkolóinknak, illetve egyenlőtlen helyzetet teremtve közöttük tekintettel arra, hogy 2011. augusztus 10. napján, a jegyárusítás megkezdésekor még az eredetileg leegyeztetett 1.200.-Ft-os áron kerültek a jegyek értékesítésre. Ezen kényszerű eljárás pedig egyrészről ronthatja a Klub szurkolók általi megítélését, így sérti a Klubunk, illetve Társaságunk jóhírnevét, másrészről, az elszámolási kérdések, illetve a megemelt jegyárak okán mind Társaságunk, mind pedig szurkolóink számára tényleges anyagi kárt is okoz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Biztonsági Szabályzata 3.3.1.1. pontjának (A jegyértékesítési rend meghatározása) 5. bekezdése egyértelműen rögzíti, hogy „Amennyiben a sportszervezetek máshogy nem állapodnak meg, a vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárait, melyet a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriájúakért.”

A Biztonsági Szabályzat ugyanezen pontjának 2. bekezdése pedig kimondja, hogy „A hazai bajnoki- és kupa mérkőzések esetében a szervező sportszervezet és a vendég sportszervezet is köteles a mérkőzést megelőzően, 5 munkanapon keresztül a vendégszektorba szóló jegyeket árusítani, az általa előre meghirdetett időpontban és helyszínen.”

A fentiek alapján álláspontunk szerint a DVSC Futball Szervező Zrt. eljárása az alábbiak szerint sérti a Biztonsági Szabályzat rendelkezéseit.

A DVSC hivatalos weboldalán (www.dvsc.hu) fellelhető ’stadion térkép’ (2. szám alatt mellékletként csatolva) adatai alapján a vendégszurkolóknak fenntartott szektorral azonos kategóriájú, a hazai csapat szurkolóinak szánt szektorokra (C-szektor, G-szektor) érvényes jegyek ára csupán 1.200.-Ft, ellentétben a részünkre megküldött jegyeken feltüntetett 2.000.-Ft-os jegyárral. (Itt kívánjuk megjegyezni egyúttal azt is, hogy – tudomásunk szerint – a 2011. július 31-én tartott DVSC-Ferencváros bajnoki mérkőzésre szóló, a vendégszurkolóknak szánt jegyek ára is csupán 1.200.-Ft-ban került megállapításra, azaz a fenti hátrányos megkülönböztetést kizárólag Klubunk szurkolóval szemben alkalmazták.)

A Biztonsági Szabályzattal ellentétes továbbá azon eljárás is, amely szerint a vendégszurkolóknak szóló jegyek Társaságunk részére történő megküldésére csupán a mérkőzést megelőzően 4 munkanappal került sor, így a Szabályzatban előírt jegyértékesítési kötelezettségünket is csak kettő napos késedelemmel tudtuk megkezdeni.

Mindezek alapján megítélésünk szerint az MLSZ Fegyelmi Szabályzat 7.§ (4) bekezdés a) pontja szerinti fegyelmi vétség alapos gyanúja áll fenn, így kérem T. Elnök urat, hogy a fegyelmi eljárás elrendelése iránt haladéktalanul intézkedni szíveskedjék!

Székesfehérvár, 2011. augusztus 11.

Üdvözlettel
Tassy Márk
ügyvezető
FEHÉRVÁR F.C.” Sportszolgáltató és Kereskedelmi Kft."

Forrás: www.vidi.hu