Barcelona

Nincs pénz Fabregasra

Javier Faust, a Barcelona gazdagási alelnöke szerint a klub 40 millió eurót tud elkülöníteni új játékosok igazolására a nyáron. Az alelnök arról is beszélt, hogy ez valószínűleg nem lesz elég Cesc Fabregas, az Arsenal középpályásának megszerzésére.

FC Barcelona címerFabregast és a Barcelonát már tavaly nyáron összeboronálták, de a játékmester maradt az Ágyúsoknál. A hírek szerint idén újabb ajánlatot tesznek a katalánok egykori tehetségéért - 1997 és 2003 között a barcelonai futballakadémián nevelkedett Fabregas -, de 40 millióért aligha csomagolhat Londonból a játékos. Kedden egyébként az angol The Mirror arról írt, hogy a nyáron a Chelsea is szeretné leigazolni a spanyol Európa- és világbajnokot, Roman Abramovics tulajdonos 50 millió fontot (58 millió euró) áldozna rá.

"A klub anyagi helyzete és költségvetése nem engedi, hogy 40 milliónál többet költsünk a nyáron. Igaz, ehhez hozzáadódnak az esetleges eladásokból befolyó összegek is. Tavaly 40 milliót ajánlottunk Fabregasért, de klubja nem volt hajlandó tárgyalni velünk. Egy dolog, hogy mit szerene a játékos, és másik, hogy milyen megállapodást kötött csapatával. Ráadásul Fernando Torres rendkívül magas eladási ára is befolyással lesz a játékospiacra"- nyilatkozta Javier Faust, sejtetve, hogy ha így marad a helyzet, nem sok esélyük van leigazolni az Arsenal csapatkapitányát.