Bogotái tenisztorna

Korábban is mondtam, nagyon jó párost alkotunk Mandyvel - Babos Tímea

Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minellivel az oldalán megnyerte a bogotái női tenisztorna párosversenyét. A fiatal magyar játékos természetesen boldogan értékelt a döntő után.

"Nagyon örülök annak, hogy sikerült megnyernünk ezt a versenyt! Korábban is mondtam, jó párost alkotunk Mandyvel, ez ismét bebizonyosodott. Boldog vagyok, hogy jól játszottunk, annak is örülök, hogy a döntőben sem veszítettünk játszmát. Remélem, a következő versenyeken is sikerül jó eredményt elérnem" - nyilatkozta Babos a döntőt követően.

Mandy Minella és Babos Tímea a bogotái női tenisztorna döntőjében 2013-ban.

A magyar teniszezőnő és Mandy Minella januárban Hobartban is döntős volt, de akkor nem sikerült elhódítaniuk a trófeát. Bogotában nehezebb feladat várt a kettősre, hiszen a végjátékban a címvédő volt az ellenfél. A papírformának megfelelően Birnerova és Panova kezdett jobban, egy gyors brékkel 2:0-ra elhúztak, az előny ki is tartott 4:2-ig. Ekkor viszont nagy és végleges fordulat következett.

Babosék adogatóként és fogadóként is elkapták a ritmust. Először visszabrékeltek, majd újra elnyerték ellenfelük adogatását. A rutinosabb cseh-orosz duó nem tudott visszakapaszkodni, így 38 perc után eldőlt az első játszma sorsa. A második szett elején is a magyar-luxemburgi duó diktálta a tempót, 3:0-ra elhúzott, közben két bréklabdát hárított. Birnerova és Panova még nem adták fel, visszajöttek 3:2-re, de az egyenlítés nem sikerült. Babosék ugyanis újfent brékeltek, az orosz teniszező kettőshibájának köszönhetően. Az utolsó gémben Minella adogatott: 30-0 után ugyan 30-30 lett, de ezt követően már az ő akaratuk érvényesült.

A 19 éves magyar teniszező jövő héten a brazíliai Florianopolisban szerepel a 235 000 dolláros WTA Brasil Tennis Cupon. Első ellenfele Valerija Szavinyih lesz. A 22 éves orosz teniszező jelenleg 123. a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként tavaly április 9-én a 99. volt. Szavinyih egyesben és párosban sem nyert még WTA-versenyt. Idén Hobartban még az első fordulóban vereséget szenvedett, viszont az Australian Openen kiválóan szerepelt. A selejtezőből feljutott a főtáblára, ahol Mandy Minellát (7:6, 6:1), majd Dominika Cibulkovát (7:6, 6.4) is legyőzte. A 3. fordulóban Kirsten Flipkens állította meg 6:2, 4:6, 6:3-mal. Tavaly Babos Tímea és Szavinyih elődöntős volt párosban Bogotában.

A magyar játékos Florianopolisban párosban is rajthoz áll, ezúttal a japán Date-Krumm Kimiko oldalán.