Olasz foci

Az Inter a Real Madridból és a Barcelona orra elől igazolna

Az olasz Corriere dello Sport értesülései szerint az Internazionale csapata Gonzalo Higuaínnal és Javi Martinezzel erősítené még keretét a szezon befejeztével.

A napilap úgy tudja, hogy miközben Claudio Ranieri jövője továbbra is bizonytalan, Marco Branca sportigazgató már javában a nyári erősítéseken dolgozik.

Higuaín több európai sztárcsapat célkeresztjében

A fekete-kékek tervei szerint csatárposztra a Real Madrid argentinját, Gonzalo Higuaínt szerződtetnék. A dél-amerikai támadó klasszis kvalitásai ellenére képtelen kiharcolni helyét a blancók kezdőtizenegyében, José Mourinho vezetőedző legtöbbször ugyanis inkább a francia Karim Benzemát favorizálja. Higuaín szerződése 2016-ig érvényes a madridiakkal, kivásárlási ára pedig 40 millió euró körül mozog. Ha az Inter meg akarja szerezni őt, nem csak a vételárral, hanem a riválisokkal is kénytelen lesz megküzdeni, mert az angol Chelsea, valamint a Juventus a pletykák szerint szintén célba vette az argentin válogatott csatárt.

A Nerazzurik a középpályára is konkrét elképzelésekkel bírnak, az Athletic Bilbao 23 éves játékosában, Javi Martinezben látják az optimális megoldást. A baszkok futballistája iránt Josep Guardiola és a Barcelona is élénken érdeklődne, emellett az sem elhagyagolható tényező, hogy a spanyol válogatottnál is feltűnő Martinez kivásárlási ára szintén nem "két fillér", a szerződésében foglaltak szerint potom 30 millió euró.

Az Inter a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet elveszített, a bajnokságban jelenleg csak a hetedik helyen található, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Olimpique Marseille-jel szemben egygólos (0-1) hátrányból várja a hazai visszavágót.