Bajnokok Ligája

A Schalkének bejött az isztambuli pokol imitálása

A Galatasaray 1-1-es döntetlent játszott otthon a Schalke 04 együttesével a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, szerdai felvonásán.

"Korán gólt szereztünk a jó játékunknak köszönhetően, de szerencsétlenségünkre hibáztunk még a szünet előtt és a Schalke egyenlített. Még azelőtt voltak lehetőségeink a kétgólos előnyre, aztán a második játékrészben a Schalkének is voltak helyzetei. Még semmi sem dőlt el" - mondta Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője.

"Lelkesen, csapatként, jól teljesítettünk. Kialakítottunk néhány helyzetet, de sajnos ezek kimaradtak. Fontos, hogy újra megtapasztaltuk a BL-mérkőzések hangulatát, ez egyfajta biztonságot ad a csapaton belül. Nagyon agresszíven és határozottan futballoztunk. Elégedett vagyok az eredménnyel" - értékelt Jens Keller, a Schalke főnöke.

"Meg akartam mutatni a fiúknak, hogy milyen atmoszférára számítsanak itt, mert ez egészen különleges - utalt a tréner arra, hogy otthon egy hangszóróval szimulálták az öltözőben az isztambuli aréna hangulatát. - Ez az egyik leghangosabb stadion Európában. Félelem nélkül néztek szembe az ellentáborral, azt hiszem, jó ötlet volt."

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Galatasaray (török)-Schalke 04 (német) 1-1 (1-1)
gól: Burak Yilmaz (12.), illetve Jones (45.)
 
A visszavágót március 12-én rendezik.