Serie A

Miccoli vezérletével remek meccsen nyert a Palermo az Inter ellen

A szicíliai együttes gólgazdag mérkőzésen, 4-3-ra nyert a bajnoki címre is esélyes Inter ellen hazai pályán a Serie A nyitófordulójában.

Remek meccset játszott egymással a két csapat - Fotó: AFP

A tavalyi Olasz Kupa visszavágóját rendezték idén a Serie A első fordulójában, a Palermo ugyanis az Intert fogadta. A vendégeknél Sneijder és Pazzini csak a kispadon kezdtek, a Zárate, Milito, Forlán trió rohamozta a palermói kaput. Az első percekben Miccoli próbálkozásairól szóltak, a kis olasz többször is célba vette az Inter kapuját, ám nem talált célt. Az 5. percben Hernández fejesét védte César, az első komoly lehetőség tehát a hazaiak előtt adódott. A 27. percben Forlán kisérletezett először az Inerből, de csúnyán elvétette a kaput. A 33. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a vendégcsapat: egy szöglet után Sztankovics lőtt kapura, a labda pedig, Militón irányt változtatva, a bal alsóban kötött ki (0-1).

Gasperini a vezetés ellenére nem volt elégedett csapatával: Zárate helyére Sneijder állt be. Az első félidőben a Palermo játszott jobban, ám a gólt az Inter szerezte. A fordulás után három perccel megszerezte az egyenlítő találatot a Palermo: Barretto ugratta ki Miccolit, aki 13 méterről a jobb sarokba helyezett (1-1). Két percre rá ismét az Internél volt az előny, miután Silvestre lerántotta Jonathant, a büntetőt pedig Milito a kapu közepébe rúgta (1-2).

A vendéglátók azonban nem adták fel, és rövid időn belül ismét egyenlítettek. Ilicic passzolt Miccolinak, aki középre adott, Hernández pedig 7 méterről a kapuba passzolt (2-2). A 66. percben ismét a szlovén Ilicic ziccerét védte César, majd Hernández szerzett lesgólt. A találkozó utolsó harmadában az Inter nyomott, ám a Palermo életveszélyes kontrákkal veszélyeztetett. A találkozót azonban egy pontrúgás döntötte el: A 86. percben Miccoli 23 méteres szabadrúgása talált utat a jobb sarokba (3-2). És ha egy üzlet beindul: a Plaermo újabb gólt szerzett, Pinilla csavart remek mozdulattal a bénán álló César kapujába (4-2). A milánóiak azonban a kétgólos hátrány ellenére is mentek előre, Sneijder kiugratásával Forlán kilépett, és a jobb alsó sarokba lőtt (4-3). Ez azonban csak a szépítésre volt elég, a Palermo megérdemelten szerezte meg a három pontot egy csodálatos mérkőzésen.

Serie A 1. forduló
Palermo-Inter 4-3 (0-1)
Gólszerző: Miccoli (48., 86.), Hernández (54.), Pinilla (88.), ill. Milito (33., 51. - másodikat 11-esből), Forlán (91.)