Tenisz

Maratoni csatát hozhat a lengyel és a francia negyeddöntője

Csütörtökön a Hubert Hurkacz - Ugo Humbert dubaji negyeddöntőből húznánk hasznot.

A negyeddöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Dubajban és egy igazán trükkös játéknap elé nézünk, ugyanis 30 km/h körüli szelet jósolnak a meteorológusok, ami rendesen megnehezítheti majd a játékosok dolgát. Alapvetően egyébként nagyon gyorsak a körülmények a száraz sivatagi levegőben, ezt pedig egyelőre Hubert Hurkacz és Ugo Humbert is szépen kihasználta. 

Előbbi úgy jutott el a legjobb nyolc közé, hogy a két mérkőzésén egyszer sem veszítette el a szervajátékát, igaz ennek ellenére majdnem kiesett, hiszen az első körben Jan-Lennard Struffnak a döntő szett rövidítésében két meccslabdája is volt. Hurkaczra az elmúlt másfél évben nagyon jellemzőek ezek a hosszú, izgalmas meccsek és valami hasonlóra számíthatunk a Humbert elleni negyeddöntőben is. 

A francia az előző szezon második felében szépen felépítette magát és egyelőre abszolút elégedett lehet az idei évével is, hiszen Marseille-ből már van egy tornagyőzelme, így 2024-ben sem marad ATP-cím nélkül. 

A két játékosnak idén ez már a harmadik randevúja lesz, az Ausztrál Openen Hurkacz szetthátrányból fordítva nyert 3-1-re, a már említett marseille-i tornán viszont Humbert meglepően simán, 6-4, 6-4-gyel vágott vissza. Tavaly ősszel is volt egy meccsük a bázeli elődöntőben, akkor döntő szett tie-breakben nyert a lengyel. 

Nagyon jól ismerik tehát egymás játékát, így valószínűleg egy újabb szoros meccset láthatunk, nem véletlen, hogy a szorzók is közel vannak egymáshoz. Ugyan Marseille-ben underes meccsen nyert Humbert, de most teljesen mások lesznek a körülmények. Egyrészről Franciaországban hazai közönség előtt lépett pályára, másrészről fedett pályán, teljesen steril körülmények között játszhatott Humbert, Dubajban viszont kültéri gyors borításon, szeles időben kell helyt állni. 


✅ Tipp #1: Mindkét játékos nyer szettet @2.13

Fogadási határidő: február 29. 17:30