Tenisz

Dupláznánk a két argentin döntőjén Rióban

Vasárnap este Sebastian Baez és Mariano Navone néz farkasszemet egymással a riói fináléban.

Egy ATP-döntő maradt hátra a héten, amelyre Rio de Janeiróban kerül sor, méghozzá két argentin főszereplésével. Noha hazai részről nagyon szépen kezdődött a torna, hiszen három játékosuk is ott volt a legjobb nyolc között, végül egyetlen brazil sem jutott be az elődöntőbe, de azért remek hangulat várható Sebastian Baez és Mariano Navone meccsén. 

Kivéve, ha az égi áldás elmossa a finálét, amelyet azért nem zárhatunk ki, hiszen riasztást adtak ki heves esőzésekre. De nagyjából ez jellemezte az egész heti időjárást, így a teniszezőknek még a körülményekkel is meg kellett küzdeniük. Amik egyébként Rióban soha nem egyszerűek, hiszen általában nagyon meleg van és óriási a páratartalom. Utóbbi például Cam Norrie-t teljesen kicsinálta az elődöntőben, pedig a brit ismeri a dél-amerikai tornákat, ugyanis címvédőként érkezett Brazíliába. 

Navone volt ennek a nagy nyertese, aki Norrie legyőzésével élete egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el. Ugyan a 22 éves argentin nem tartozott előzetesen az esélyek közé, de egy top 100 körüli dél-amerikai döntőzése ezeken a salakos tornákon soha nem számít igazán nagy meglepetésnek. Navone tökéletesen ismeri ezeket a körülményeket, gyakorlatilag az egész eddigi karrierjét hasonló salakos tornákon töltötte.

De ezt az előnyt nehéz lesz már a döntőben kamatoztatnia, hiszen honfitársa ugyanolyan jól ismeri ezeknek a salak pályáknak a csínját-bínját. Baez ráadásul jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik ezen a szinten, neki ez már a hetedik ATP-döntője lesz és a korábbi hatból négyet egyébként behúzott. 

Szép, amit Navone a héten csinál, selejtezőből döntőbe, de Baez tapasztaltabb és jobb teniszező, így szerintünk a kicsit idősebb, de ATP-szinten jóval rutinosabb argentin húzza be ezt a döntőt, méghozzá két játszmában. 


✅ Tipp #1: Baez 2-0 @2.07

Fogadási határidő: február 25. 21:30