Tenisz

Nincs már sok az argentin tankjában, ezt érdemes kihasználni

Komoly lejtmenetben Diego Schwartzman, akit már a visszavonulás szele is megcsapott...

Három helyszínen, Rio de Janeiróban, Dohában és Los Cabosban rendeznek a héten ATP-tornákat, de majd kiderül, hogy Brazíliában mennyi teniszt látunk majd, ugyanis komoly esőzéseket jósolnak. Fogadás szempontjából inkább Mexikó felé vesszük az irányt, ahol az első körben két top 100-on kívüli meccséből húznánk hasznot. 

Ugyan Diego Schwartzman korábban a legjobb 10 között is volt a világranglistán, ám az elmúlt három szezonban nagyot zuhant hátra és jelenleg csak a 116-ik helyen jegyzik. A mélynövésű argentin idén sem találja a kiutat a gödörből és egyre inkább elkeseredett nyilatkozatok jönnek tőle. 

Múlt héten sorozatban harmadszor kapott ki Buenos Airesben az első körben, de előtte Cordobában sem sikerült nyernie, tehát mindkét hazai versenyén győzelem nélkül maradt, pedig korábban ezeken a tornákon rendre eredményes tudott lenni. 

Nem tudom, mi történik...Izgatottan vártam az új szezont, de ez így nehéz. Meglátjuk, találok-e megoldást, azonban nem sok üzemanyag maradt már a tankban...

- mondta Schwartzman a Buenos Aires-i vereséget követően és egyre inkább pedzegeti, hogyha ez így folytatódik, akkor lehet szögre akasztja a szerelést. 

A 31 éves argentin a két salakos torna után Los Cabosban kemény pályán próbálkozik, ahol korábban volt tornagyőzelme, de hát azóta eltelt öt esztendő és sokat romlott a játéka színvonala. 

Az az Emilio Nava lesz az ellenfele, akinek van kötődése a tornához, hiszen a szülei mexikóiak. Nava a selejtezőben két meccset már behúzott, tehát motiváltan és önbizalommal teli várhatja ezt a találkozót. 

Hiába jobb teniszező Schwartzman, nehéz hinni a győzelmében azok után, hogy idén is egyelőre csak egy top 600-on kívüli teniszezőt tudott felülmúlni...Nava még fiatal és folyamatosan fejlődik, ez pedig egy jó lehetőség számára, hogy ATP-tornán főtáblás meccset nyerjen. Ezt a ziccert ki kell használnia az amerikainak, akinek szorzója egyébként csökkenő tendenciát mutat.


✅ Tipp #1: Nava nyer @1.73

Fogadási határidő: február 21. 01:30